10 najčešćih make-up grešaka koje vam dodaju godine

make-up greške

Šminka može da nam doda samopouzdanje, tako što će naglasiti naše najbolje crte lice i da učini da nam koža izgleda nahranjeno. Ali, dali ste ikada primetile da vam šminka zapravo dodaje godine? Kako biste izbegle ove greške, sastavili smo listu od 10 najčešćih grešaka koje nas čine starijima nego što jesmo. Sigurni smo da je svaka od vas napravila barem jednu make-up grešku sa ove liste!

Da ste i vi napravile neku od ovih grešaka u šminkanju?

#1: Nanošenje previše korektora

U želji da postignemo savršeno prekrivanje podočnjaka ili flekica, mnoge od nas nanose previše tečnog korektora. Još ako pogrešite nijansu i stavite predebeli sloj na kožu, očekuju vas naglašene bore i vizuelno starije lice. Zato se držite laganih, vodenastih korektora sa luminozonim česticama.

#2: Preterivanje sa maskarom na donjim trepavicama

Malo maskare na donjim trepavicama daje vašim očima ekspresivnost, ali ako preterate sa slojem maskare na ovoj regiji, momentalno ćete privući pažnju na borice oko očiju. Bez obzira na to koliko su borice male – debeli sloj maskare na donjim trepavicama će učiniti da one izgledaju mnogo vidljivije.

maskara na donje trepavice

#3: Pogrešna boja karmina za usne

Karmin može učiniti čuda za vaš imidž! Ove sezone se ne bojte da eksperimentišete sa bogatim, sočnim nijansama. Ali ne zaboravie – ako su vaše usne prirodno tanke, izbegnite tamne ruževe, jer čine vaše usne vizuelno tanjima. Ako želite da vam usne deluju mlađe i punije, samo precrtajte prirodnu liniju usana.

Povezano: Make-up greške koje garantovano pravite, a to i ne znate!

#4: Nanošenje tamne senke na ceo kapak

Pazite da ne nanesete tamnu senku preko celog kapka – ovo će vas učiniti vizuelno starijima. Pravi način aplikacije da senku tamne boje nanesete samo na spoljašnje uglove očiju.

#5: Iscrtavanje donjeg kapka ajlajnerom

Nanošenje tamne olovke ili ajlajnera na donji kapak čini oči vizuelno manjim i umornijim. Kako biste postigli suprotni efekat – koristite svetlu olovku u beloj ili nude boju. Ovo će otvoriti oko i učiniti ga mlađim.

tamni ajlajner

#6: Nanošenje rumenila na vrh jagodica

Potrudite se da rumenilo nanosite na gornji deo obraza, a ne na njegov centralni. Naglašavanje jagodica bojom je možda bila dobra ideja u mlađim godinama, ali kako starimo, moramo se adaptirati na promene koje koža prolazi. Nanesite rumenilo na gornji deo jagodice. Koristite svetle i prirodne tonove koji će koži dati romantičan glow.

#7: Preterano naglašavanje obrva

Korišćenje tamnih boja da povećate i naglasite obrve može učiniti vaše lice istrošenim i nenegovanim. Bolje je da koristite olovke za obrve koje su 1-2 nijanse svetlije od vaših obrva.

Povezano: Olovka, senka ili pomada – Šta je najbolje za vaše obrve?

#8: Ne koristite color-correct konsiler

Tamni krugovi oko očiju predstavljaju problem za mnoge dame. Kako starimo, ova regija postaje još više izražena. Ako nanesete tečni korektor preko ovih kolutova, učinićete problem još gorim. Zato pre tečnog korektora nanesete color-correcting konsiler u losos boji, koji će neutralisati tamne krugove.

#9: Previše iscrtavate usne

Korišćenje olovke za usne je od esencijalne važnosti za uspešan make-up. Olovka čini usne definisanim i lepim. Ipak, budite pažljivi kada je reč o vizuelnom povećavanju usana. Uvek iscrtavajte usne u smeru od centra usne ka spolja, kako ne biste dobili efekat “brkova”.

olovka za usne

#10: Predebeli sloj prah pudera

Puder u prahu je dobar za matiranje i setovanje šminke, kada se nanosi u malim količinama. Ako se koristi u predebelom sloju – onda imamo problem. Nabavite lagani minderalni ili pirinčani puder koji će vas rešiti masnog, šljaštećeg efekta T zone. Izbegnite puderisanje zone oko očiju, jer ćete tako samo naglasiti bore i učiniti da vam koža izgleda suvo.

Pročitajte još i: Najveće greške sa korišćenjem pudera u prahu, zbog kojih vam ten izgleda brašnjavo!

error: Content is protected !!