Šminkeri savetuju: Kako da se pripremite za odlazak na profesionalno šminkanje

Uspeli ste da pronađete termin kod vašeg omiljenog profesionalnog šminkera, koji je uvek bukiran, vaša svečana prilika se bliži, a vi jedva čekate da se prepustite čarobnim četkicama make-up artista? Pre nego što odete na vaš zakazan termin, najbolje je da se pripremite, kako biste dobile što bilje rezultate – a mi vam prenosimo šta šminkeri savetuju da uradite pre dolaska na profesionalno šminkanje.

Profesionalni šminkeri savetuju kako da se pripremite pre dolaska na zakazani termin – kako biste i sebi i njima uštedeli nepotrebno vreme, i osigurali najbolji rezultat!

8 stvari koje treba da uradite pre nego što odete na profesionalno šminkanje

1. Prvo i osnovno – nemojte kasniti!

Osim što je nepristojno, kašnjenjem remetite raspored vašeg profesionalnog šminkera za taj dan, koji je verovatno bukiran do poslednjeg trenutka. Poštujte tuđe vreme, isto kao što drugi poštuju vaše.

2. Ponesite fotografije make-up look-a koji želite

Ako imate specifične želje i jasnu viziju kako želite da budete našminkani za svečanu priliku, slobodno pripremite fotografije make-upa, kojih toliko imate na internetu. Ovim ćete pomoći vašem profesionalniom šminkeru i ukazati na smer koji ste zamislili.

Imajte na umu da ne odgovara svaki make-up look svakom licu, starosnoj dobi ili podtonu kožu. Profesionalac će znati da prepozna to i u skladu sa time će vas posavetovati.

Druga opcija je da se prepustite rukama profesionalnog šminkera i njegovoj kreaciji, ako već nemate zacrtan make-up look u glavi.

Povezano: Mlade, obratite pažnju ako se same šminkate za venčanje!

make-up artist

3. Hidrirajte se iznutra

Vaša koža je najlepša kada je jedra i hidrirana – zato nekoliko dana pre svečane prilike i  zakazanog šminkanja unosite veće količine vode, kako biste kožu hidririrali i iznutra. Šminkeri tvrde da ovo zvuči bezazleno, ali verujte im da znaju o čemu pričaju!

Vaše lice će delovati punije i mekše, puder će lepše “sesti” na kožu, i celokupan make-up će biti lepši!

4. Depilirajte nausnice barem 4 dana ranije

Dosadni neprijatelj svake žene su svakako nausnice – tanke dlačice koje rastu iznad usana. Zato ih depilirajte barem 3-4 dana pre termina za šminkanje, kako bi se koža smirila od potencijalnog crvenila i iritacija

5. Obrve počupajte ranije

Na šminkanje je poželjno da dođete sa počupkanim obrvama, iz dva razloga: kako biste uštedeli vreme i sebi i šminkeru, ali i kako bi koža imala vremena da se smiri nakon čupkanja pincetom.

Povezano: Naoštrite tupu pincetu za čas uz ovaj super trik!

Portrait of girl plucking eyebrows with tweezers

6. Piling lica dan uoči

Kako bi koža bila glatka za šminkanje – potrebno je da se rešite mrtvih ćelija kože, jer će svaki puder to istaći. Zato dan uoči zakazanog šminkanja obavite piling lica, preparatom koji već koristite.

(Dan pre svečane prilike nije trenutak da isprobavate nove pilinge i kozmetiku, zbog potencijalnih reakcija kože na nov proizvod).

7. Dođite bez šminke na licu

Poželjno je da na šminkanje dođete čistog lica – znači bez šminke. Ovim ćete uštedeti šminkeru vremena, da ne mora da vam skida šminku, a i umanjićete šansu da vam se koža i oči zacrvene usled razvlačenja kože tuferima i micelarnom vodom.

Umijte se pre šminkanja i nanesite dobru hidratantnu kremu barem sat pre šminkanja, kako bi se na vreme upila.

Povezano: Kako da pripremite ten za šminkanje kao PROFESIONALAC?

8. Izbegavajte alkohol i kofein pre šminkanja

Alkohol će dehidrirati vašu kožu, te će se puder uvlačiti u linijice i ljuspice, i šminka neće lepo izgledati. Kofein će učiniti slično, tako da pre šminkanja izbegavajte ove napitke, ali i svu tešku i začinjenu hranu, jer se sve vidi na kož – ne želite da budete naduveni u licu.

error: Content is protected !!