Naoštrite tupu PINCETU za čas – uz ovaj super trik!

By  |  0 Comments

Pinceta je nezamenljiva beauty alatka bilo da želilte da iščupate neželjene dlačice, da se rešite uraslih dlaka ili da lakše stavite veštačke trepavice. Ali sve ovo je neupotredivo lakše postići ako je pinceta oštra. Ako vaša pinceta loše čupka dlačice, vreme je da isprobate ovaj trik i da je naoštrite – nema potrebe da kupujete novu!

Ne zaboravite da kvalitetna pinceta ipak košta dosta, a kako je to alatka za koju nerado izdvajamo veće količine novca, nema potrebe da stalno kupujete novu. Kako da znate da je vaša pinceta tupa? Jednostavno, ne možete precizno uhvatiti i iščupati dlačice – više „ne radi“ kao pre. Zato u nastavku pogledajte super lak trik za vašu ponovo oštru pincetu!

Svaka pinceta se istupi vremenom

Naoštrite tupu pincetu

Za ovaj super trik trebaće vam:

  • tupa pinceta
  • grublja turpija za nokte ili šmirgl-papir (granulacija 150)
  • finija turpija za nokte ili šmirgl-papir (granulacija 400)
  • tanko parče metala ili stakla

Korak 1

Ako koristite turpiju za nokte – ovaj korak vam nije potreban. Ako je vaša pinceta baš jako tupa, bolje je da kupite malo parče šmirgl-papira nego da koristite turpiju za nokte. Dakle, omotajte to parče šmirgle oko metalne ili staklene pločice kako biste ga lakše držali u rukama za idealan položaj prilikom oštrenja pincete.

Šmirlg-papir ili turpija za nokte će naoštriti pincetu

Korak 2

U jednoj ruci držite grublju šmirglu omotanu oko metalne pločice, a drugom rukom trljajte vrh pincete do jedne četvrite dužine o nju (pincetom obuhvatite papir). Ako ovo radite sa grubljom turpijom za nokte, primenite postupak na isti način. Ovo grublje turpijanje će otkloniti sve nepravilnosti vrha turpije koje je čine tupom.

Korak 3

Isti postupak ponovite sa finijom šmirglom, odnosno turpijom za nokte. Takođe, pristikajući vrhove turpije na njih.

Korak 4

Poslednji korak je da isturpijate sam vrh pincete, tako što ćete ih stisnuti prstima i položiti vertikalno, kako biste šmirglom pokrili ceo vrh pincete pod njenim uglom (ako je vaša pinceta kosa). Neka pinceta stoji uspravno sa vrhom na šmirgli (turpiji). Vucite nekoliko puta preko ovih polirajućih materiijala, održavajući isti ugao sve vreme.

Povezano: Kako da čupanje obrva učinite bezbolnim?

Oštra pinceta je pola posla

Kako da pinceta duže ostane oštra?

Ne zaboravite da se svaki par pincete istupi tokom vremena i upotrebe. Najbolji način da ostanu oštre duže vreme je da ih očistite između upotreba. To ćete postići tako što ćete ih prebrisati alkoholom i ostaviti da se osuše na vazduhu. Dakle, ne samo da će biti dezinfikovane, već ćete ukloniti i ostatke mrtvih ćelija kože, dlačice ili mikro-vlakna.

Naša preporuka pincete je Titania Kosa pinceta od INOXA, oštra i nerđajuća.

Pročitajte još i: Prva pomoć za obrve koje ste previše počupali

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *