10 saveta kako da PRAVILNO koristite KOREKTOR

korektor

Korektor je onaj make-up komad koji može da bude naš najveći prijatelj kada je reč o šminkanju, ali i najveći izdajica, ako niste baš vešti. Da li prvo ide puder pa korektor, ili obrnuto, kada stavljam zeleni, a kada rozi korektor… Mnogo je nedoumica oko njega, baš zato vam donosimo vam 10 saveta kako da pravilno koristite korektor –  a ovo vam niko neće reći!

10 saveta za pravilnu upotrebu korektora

1. Prvo korektor, onda puder

Mnogo je nedoumica oko redosleda nanošenja korektora, ali većina šminkera će vam reći da se je pravilnije da se prvo nanese korektor na nepravilnosti (bubuljice, tamne kolutove, pigmentacije), pa nakon njega tečni puder kako bi se one izjednačile. Na kraju ćete dobiti mnogo prirodniji i glatkiji rezultat.

korektor

2. Kada zeleni korektor?

Prema pravilu o komplementarnim bojama, zeleni korektor neutrališe crvenilo na licu. Zelenim korektorom prekrijte upaljenu aknu, ali ne nanosite ga na tamnije delove lica kao što su kolutovi oko očiju. On služi samo za crvenilo. Preko zelenog, obavezno utapkajte korektor u boji kože.

Savladajte color-correcting uz City Color Correct & Perfect paletu korektora koja sadrži zelenu, žutu, ljubičastu, rozu i bež nijansu kremastog korektora.

3. Žuti korektor?

Žuta boja pomaže da se izjednači sveopšti ton kože, zato ga koristite na delovima lica gde vam je boja tena neujednačena. Žuta je najsigurnija boja korektora, najbolje radi ženama kojima treba samo malo prekrivanja na pojedinim tačkama lica.

4. Rozi korektor?

Isto poput zelenog i žutog, rozi korektor neutrališe tamno plave i ljubičaste delove lica. Ako imate modre podočnjake ili ljubičaste flekice od bubuljica, rozi korektor će prekriti ove problematične delove. Naravno, preko njega ide korektor u boji kože, kako se roze boja ne bi videla.

Paleta za kolor-korekciju

5. Završni finiš – puder u prahu

Možda niste znali, ali najbolju dugotrajnost korektora dobićete ako ga setujete laganim transparentnim puderom u prahu. Ovo se pogotovo odnosi na zonu ispod očiju. Jednostavno, pufnastom četkiom za puder naprašite delove gde ste naneli korektor i on se neće pomerati u toku dana.

6. Odaberite jednu nijansu svetliju od tena

Kada birate nijansu tečnog korektora, uvek idite jednu nijansu svetlije od vašeg pudera. Ova svetlija nijansa će posvetliti tamno područje koje prekrivate, bilo da su to podočnjaci, flekice, ili akne. Ipak, ne idite previše svetlo jer ćete dobiti efekat duha, a delovaće kao da nosite mnogo šminke.

7. Izbegnite nakupljanje korektora

Nakupljanje korektora (caked-on look) se dešava kada nanesete previše korektora na zonu ispod oka. Ovo se često dešava jer ne koristite nikakvu bazu za korektor. Zato neka vam ispod očiju baza uvek bude antirid u formi gela ili kreme, kako bi prethodno hidrirao kožu. Jer suva koža čini da korektor igleda cakey.

Antirid

8. Može da bude i prajmer

Kako bi vam senka stajala celog dana u punom intenzitetu na kapku, prajmer je neophodan, pogotovo ako nosite šminku celog dana ili noći. Zbog svoje teksture, korektor će poslužiti kao glatka baza koja sprečava “klizanje” senki po kapku, a ujedno pojačava njenu pigmentaciju i čini boje življima, jer neutrališe prirodnu boju kapka.

9. Uvek koristite sunđer

Za ravnomernu distribuciju, nanesite korketor ispod očiju u pet tačkica. Uz pomoć sunđerčića, nežno utisnite korektor u kožu. Nanošenje u tačkicama će sprečiti uvlačenje korektora u fine linije.

Makeup sundjer

10. Korektorom počistite make-up greške

Ako ste pogrešili prilikom nanošenja maskare ili ajlajnera, jednostavno umočite štapić za uši u malo korektora i “počistite” i prekrijte make-up greške istovremeno!

Mi vam savetujemo City Color Photo Chic Concealer, tečni korektor dostupan u 5 nijansi.

Pročitajte još i: 13 različitih načina da koristite korektor

error: Content is protected !!