7 neobičnih beauty navika Francuskinja koje možete i vi primeniti!

beauty navike francuskinja

Neke beauty navike su prilično univerzalne – svako se oslanja na korektor na primer, kako bi prekrio nesavršenosti poput tamnih kolutova, zatim svi nanosimo SPF kremu preko dana itd. Ali, neke beauty navika vas mogu začuditi iznenaditi, jer su prilagođene određenom području. Francuskinje su poznate po neodoljivom stilu, ali imaju mnogo beauty navika koje su specifične. U nastavku smo izdvojili 7 beauty navika Francuskinja koje ih čine neodoljivim!

Upoznajte neodoljive beauty navike Francuskinja

#1: Ne čekaju da im se kosa u potpunosti osuši

Francuskinje ne provode mnogo vremena pod fenom. Zapravo, njih uglavnom nije briga da li će napustiti kuću mokre kose. Ovo, naravno rade tokom letnjih meseci, kada nam to temperature dopuštaju. Ne samo da ova praksa štedi vreme, već ovako naglašavate prirodnu tekturu kose. Kada operete kosu, dobro je prosušite frotirom, i potom nansite texture sprej i izgužvajte kosu kako biste je stilizovali.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Dry Texture sprej za kosu.

beauty navike francuskinja

#2: Njihova kosa je u bedhead stilu

Ako mislite da je jutarnja “tek izašla iz kreveta” frizura nešto što one nose jer su neuredne – varate se! Lived-in frizure koje izgledaju chic i stilizovano bez napora, čini ih savršenim za vibraciju francuskih devojaka. Ako vaša kosa nije dovoljno neuredna kako biste postigli bedhead stil – okrenite se pomadi za kosu. Nanesite je na prste, provucite kroz kosu i uživajte u ležernom francuskom stilu.

Mi vam predlažemo Subrina Professional Matt crem za postizanje fleksibilne i ležerne frizure.

#3: Micelarna je njihov najbolji prijatelj

Da li ste znale da je micelarna voda zapravo izumljena u Francuskoj? Iako je korišćenje vode jedini pravilan način čišćenja kože, Francuskinje čiste kožu bez odlaska u kupatilo. Razlog za to je efikasnost, jednostavnost, ali i izbegavanje izuzetno tvrde vode, kakva je u vodovodu Francuske.

#4: Ne preteruju sa skincare proizvodima

Komplikovane skincare rutine su možda hit u Americi i Južnoj Koreji, ali to nije slučaj sa francuskom negom kože. Francuskinje se drže osnovnih proizvoda. Ako i vaša multi-step rutina nege ne radi svoj posao kako ste se nadale – isprobajte francuski pristup i vratite se osnovama. Što manje proizvoda koristite, lakše će vam biti da shvatite koji od njih ne radi više za vašu kožu kako treba.

Povezano: Lepota po uzoru na Francuskinje

beauty navike francuskinja

#5: Ne konturišu lice

Skulpturisane jagodice i izvajane linije brade su suvda po Internetu: konturisanje ne prestaje da bude jedan od najpopularnijih make-up trendova ikada. U Francuskoj, konturisanje je daleko od bilo kakve popularnosti. Umesto naglašavanja crta lica kremastim i praškastim proizvodima, Francuskinje preferiraju prirodan izgled. Koriste minimalnu količinu hajlajtera i to je to!

#6: Nose zadimljen ajlajner

Ako ste ikada namučile sa iscrtavanjem preciznog ajlajnera, oduševiće vas činjenica da Francuskinje nisu nimalo opsednute cat eye look-om. Francuska šminka ima mekši, suptilniji pristup ajlajneru, koji je hiljadu puta lakši. Nanesite gel ili tečni ajlajner, i pre nego što se osuši, razmažite ga malom četkicom ili štapićem za uši!

#7: Nose parfem svakog dana

Devojke u drugim velikim gradovima vole da nanesu dobar parfem pre nekog važnog događaja, ali to se ne može porediti sa načinom na koji gapariske devojke koriste. Ne samo da ih nose svakog dana, već svaka od njih ima svoj “signature” miris. Ne samo da parfem mora da dobro miriše, već mora i da se slaže sa njihovom ličnošću.

beauty navike francuskinja

Pročitajte još i: 10 malih beauty trikova Francuskinja

error: Content is protected !!