Kako da odaberete idealan ZIMSKI parfem: 6 korisnih saveta!

zimski parfem

Postoji mnogo stvari koje moramo prilagoditi promeni sezone: neke od njih radimo momentalno, a neke nam ni ne padnu na pamet. U prvu kategoriju spadaju garderoba i skincare rutina, ali promena parfema nije tako česta, sa smenom godišnjeg doba. Hladno vreme svakako utiče na izbor parfema. Kako biste napravile prelaz sa toplog na hladnog vreme, sastavili smo listu od 6 saveta koji će vam pomoći da lakše odaberete onaj idealan zimski parfem!

Idealan zimski parfem: 6 saveta za odabir

#1: Budite odvažne

“Go bold” je krilatica koju treba da pratite kada birate zimski parfem. Hladnije vreme označava suvlju kožu, a zato parfemi mnogo brže ispare i ne zadržavaju se predugo na koži. Zato je mnogo teže da ostavite za sobom “mirisni trag”. Sačuvajte nežne i sveže parfee za letnje mesece, a tokom zime se slobodno oslonite na teške, odvažne parfeme koji mogu “podneti” hladno vreme.

#2: Odlučite se za eau de parfum

Ako ste se iakda pitale kakva je razlika između eau de parfum, eau de tiolette i eau de cologne – razlika je u višoj koncentranciji mirisa. Zato je logičan izbor eau de parfum, za hladne zimske mesece! Toaletne vodice ostavite za letnji period.

parfemi za zimu

#3: Obratite pažnju na bazne note

Pre nego što uopšte odaberete miris koji vam se sviđa, postoji jedan faktor koji morate uvek imati na umu, a to su: bazne note. Za slučaj da ne znate, parfem se sastoji od visokih, srednjih i baznih mirisnih nota. Dok gornje note prve ispare, bazne note su te koje ostaju na koži satia i satima. Zimski parfem sa jakim baznim notama je obavezan!

Povezano: Zabavna psihologija – Šta vaš parfem otkriva o vašoj ličnosti?

#4: Slobodno se prepustite gurmanskim mirisima

Jedna od omiljenih mirisnih kategorija tokom zimskih meseci jeste gurmanska! Zamislite miris kolačića, vanile, cimeta – ovo vas odmah ušuška i podseti na toplinu doma! Isti ovaj efekat želite da izazove dobrim parfemom. Birajte parfeme koji kao bazu imaju jaku notu poput vanile, uz par zimskih začina!

#5: Probajte drvenaste mirise

Na suprotnoj strani spektra, drvenasti mirisi su još jedan od načina da se “ugrejete” tokom zime. Setite se novogodišnje jelke i odmah ćete razumeti zašto predlažemo drvenaste mirise. Drvenasti parfemi sadrži jake bazne note poput sandalovine. Zato su popularna opcija za zimski miris. Ako volite i dah svežine u parfemu, pronađite parfem drvenaste onove sa malo daška citrusa.

začinske mirisne note

#6: Okrenite se začinskim mirisima

Ako volite miris deserta na sebi, ali ne želite da to bude slatko – okrenite se začinskim mirisnim notama. Pomislite na cimet i muskantni oraščić! Ovo je savršena sredina između gorepomenutih opcija za zimsku sezonu!

Pročitajte još i: Bonton nošenja parfema – 9 pravila koja morate znati!

error: Content is protected !!