7 korisnih saveta kako da organizujete kozmetiku za lice

organizacija kozmetike

Ako ste pasionirana ljubiteljka kozmetike, onda sigurno imate pozamašnu kolekciju raznih kremica, seruma, maski, i drugih proizvoda. Nekada je lako izgubiti se u ovoj kolekciji, posebno ako imate različite režime nege za jutro i veče. Zato vam u nastavku donosimo 7 korisnih saveta za organizaciju kozmetike za lice, koji će vam sigurno koristiti!

Korisni saveti za organizaciju kozmetike

#1: Koristite providne organizatore za šminku

Sigurno ste viđali providne, akrilne organizatore koji su namenjeni sortiranju šminke. Oni se zapravo mogu vrlo praktično koristiti i za organizaciju kozmetike! Savršene su veličine, sve se lepo vidi, a odeljci omogućavaju da sve potrebne proizvode sortirate prema nameni. Takođe, u malim pregradama možete držati tufere, štapiće za uši i drugi pribor.

organizacija kozmetike

#2: Iskoristite staklenke od sveća

Za sve one “visoke” beauty proizvode (poput okoloočnih kremica, tubica i balzama za usne), možete iskoristiti staklene tegle od mirisnih sveća! One su savršene veličine, a kada se očiste, izgledaju vrlo chic! Izgrebite preostali vosak, dobro očistite sveću i stavite proizvode unutra. Ako niste fan sveća, u ove svrhe može poslužiti i stara šolja za kafu ili tegla za začine.

Povezano: Uradi sama – organizator lakova za nokte i nakita!

#3: Napunite vaze

Za sve vaše make-up četkice i alatke za negu kože, vaze mogu biti praktično rešenje! Nabavite nisku i široku vazu, dno napunite kamenčićima ili zrnima kafe, kako biste zaboli četkice unutra!

#4: Koristite separatore za fioke

Ako na primer, imate samo jednu fioku za sav skincare – nema problema! Kako biste izbegli da vam ta fioka postane neuredna svaštara, nabavite separatore za fioke, koje možete naći u prodavnicama kućnog dekora. Ovi separatori su obično namenjeni za donji veš ili čarape, ali vi ih lako možete nameniti za organizaciju skincare proizvoda. Takođe, u ponudi su i plastični organizatori, u koje možete poređati proizvode, i tako ih sortirati u fioci.

organizacija kozmetike

#5: Iskoristite kutiju za cipele

Za organizaciju losiona za telo i većih tuba, iskoristite staru kutiju od cipela! Oblepite je zanimljivim ukrasnim papirom, ukrasite mašnom ili cirkonima po želji, i dobile ste interesantan organizator za kozmetiku.

#6: Nabavite beauty frižider

Neke proizvodi su najbolji kada su čuvaju u frižideru. Zato je praktično da nabavite mini frižider namenjen za kozmetiku. Stavite u njega kreme, antirid, roler od žada i sheet maske.

#7: Okačite dodatnu policu

Ako nemate ormarić za kozmetiku u kupatilu, to ne znači da ne možete ubaciti dodatne police na zid kupatila. Birajte praktične, otvorene police, na kojima ćete poređati kozmetiku, tako da vam bude na dohvat ruke!

Pročitajte još i: Uradi sama – Savršen organizator šminke!

error: Content is protected !!