8 saveta kako da BRŽE trošite kozmetičke proizvode!

trošenje kozmetike

Velika je verovatnoća da, dok ovo čitate, vaše kupatilo krije čitavo bogatstvo u kolekciji kremica, losiona, seruma, šampona i drugih kozmetičkih prozvoda. Sa ovoliko šarolikom ponudom, lako je “nalagerovati” višak kozmetike, jer pobogu, kako da ne isprobamo deseti po redu šampon sa mirisom jagode? Ako imate problem sa tim kako da potrošite svu tu kozmetiku koja stoji – u nastavku vam donosimo 8 saveta za brže trošenje beauty proizvoda!

Kako da brže trošite kozmetiku koju imate?

#1: Rotirajte proizvode

Ako već imate otvorena 3-4 mleka za telo, 4-5 seruma ili 2-3 šampona, znajte da je svakom ovom proizvodu počeo da teče rok trajanja! Dakle, nema nazad! Zato morate osmisliti strategiju kako da ih što pre potrošite, i to sve odjednom. Zato vam predlažemo da radite nedeljnu rotaciju proizvoda!

Odvojite korpicu koju ćete koristiti da ubacite kozmetičke proizvode koje koristite te nedelje – i zaista, koristite samo njih. Naredne nedelje, ubacite drugu turu proizvoda, i tako izrotirajte sve proizvode koje želite da potrošite, jer stoje otvoreni.

trošenje kozmetike

#2: Nađite druge namene svakom proizvodu

Još jedan trik da ubrzate trošenje beauty zaliha jeste da otkrijete nove namene svakom proizvodu. Ako vam neka krema ili serum za lice ne odgovaraju 100%, koristite ih za mazanje na vrat, dekolte i ruke! Ovim regijama je potrebna nega, na koju često zaboravljamo.

Šampon koji ne odgovara možete koristiti kao gel za tuširanje, sredstvo za pranje make-up četkica ili blagi deterdžent za ručno pranje osetljivog veša (najlonke, grudnjaci, čipka). Mleko za telo kojim niste zadovoljni mažite samo noge, ili kožne tašne i cipele. Regeneratori koji baš ne deluju na kosu se mogu iskoristiti kao gel za brijanje nogu!

Osim toga, na vrat i dekolte možete potrošiti i sve one mini-size proizvode, koje čuvate za neko putovanje, ali ono nikako da se desi.

#3: Češće se mackajte

Bilo da ste nalagerovali balzame za usne, ulja za zanoktice ili kreme za lice, morate napraviti svesan napor da iskoristite sve ove proizvode koji čuče u kolekciji. Stavite ih na vidno mesto i nanosite regularno. Stavite kremu za ruke na u tašnu, pored računara, pored sudopere, u kanceleriju itd, kako biste je redovno trošili. Isto važi i za balzame za usne!

Povezano: Kako uštedeti na kupovini kozmetike u doba krize?

trošenje kozmetike

#4: Lagano “čistite” kolekciju

Ako želite da ozbiljno raščistite kolekciju, ali ne znate odakle da počnete, savetujemo vam da to radite polako. Najpre odvojte nekoliko proizvode koje dugo niste koristile u korpicu ili kutiju. Posle par nedelja, ako vam ti proizvodi zaista ne nedostaju, prosledite ih drugarici, mami ili nekom drugom. Ipak, ako ste otkrili da vam ti proizvodi trebaju, ostavite korpicu na vidnom mestu, i naterajte sebe da ih češće koristite.

#5: Ne gomilajte proizvode na popustu

Mnoge od nas lageruju kozmetičke proizvode, kada budu na popustu. Problem je što u trenutku kada imate zalihe, najverovatnije ćete želeti da probate i nešto novo. Čak i ako vam je neki proizvod favorit, u trenutku kada dođe na red iz vaših zaliha, neće vam biti tako interesantan. Zato se oduprite porivu da kupujete nešto samo zato što je na sniženju, jer najverovatnije neće ni stići na red.

#6: Dva potrošim – jedan kupim

Recite sebi da ćete kupiti nešto novo, tek kada potrošite dva proizvoda iz iste kategorije. Na primer – smete da kupite nov gel za tuširanje, tek onda kada ste potrošili dva iz svoje kolekcije. Ova strategija će učiniti da dvaput razmislite pre nego što nešto kupite, i na kraju ćete uštediti novac. Uvek pregledajte svoju kolekciju pre nego što se uputite u shopping u lokalnu drogeriju!

Povezano: 8 najboljih beauty saveta koji donosi uštedu!

trošenje kozmetike

#7: Neka vam svaki dan bude “poseban”

Svaka od nas ima one specijalne proizvode koje retko koristimo, jer su skupi i namenjeni za “specijalnu priliku”, bilo da je to parfemsko mleko za telo, skup puder, ekskluzivni serum itd. Dozvolite sebi da ih češće koristite, posebno ako se radi o parfemima. Promenite stanje uma da je svaki dan poseban, i da zaslužujete da koristite taj skupi serum baš svakog dana! Tako vam se ovi proizvodi neće pokvariti, a stićićete da ih potrošite!

#8: Prosledite proizvode koje ne koristite

Prosledite vaše nekorišćene, neotvorene proizvode mami, sestri, drugarici, koleginici, ili odnesite u neku ustanovu u kojoj borave žene nižeg socijalnog statusa. Za malo korišćene proizvode, uvek ih možete dati sestri ili bliskoj drugarici. Tako ćete se rešiti viškova, a ujedno ćete obradovati nekoga.

Pročitajte još i: Zavisnost od kupovine kozmetike – da li je i vi imate?

error: Content is protected !!