8 najboljih beauty saveta koji donose uštedu!

saveti za uštedu

Kao samo-proklamovane beauty zavisnice, razumemo da nema lepšeg osećaja nego kada otvorimo novu bočicu seruma, maskare ili pudera! Kada se na kraju meseca preračunavamo u finansijskom smislu, naša beauty rutina obično bude prva na tapetu! Koliko god da je lep osećaj počastite se novom kremicom ili rumenilom, sve te tubice i bočice prilično koštaju. Ali – ne morate da razbijete kasicu-prasicu kako biste imale efikasan beauty režim. Ako tražite savete za uštedu u beauty domenu – tu smo za vas!

Kako da uštedite u nezi lepote?

#1: Farbajte se kod kuće

Trošak profesionalnog farbanja na svake 4 nedelje može biti izuzetno visok na godišnjem nivou. Zato pokušajte da uštedite, tako što ćete kupiti kvalitetnu profesionalnu farbu za kosu i zamoliti mamu, sestru, drugaricu da vas ofarba kod kuće. Možete pretvoriti ovaj čitav ritual u mini-spa veče. Sada na tržištu postoje kvalitetne boje bez amonijaka u pregršt prelepih nijansi!

#2: Pređite na drogerijske proizvode

Ako ne možete bez omiljenog pudera od 50 eura, znajte da na tržištu sigurno postoji njegov duplikat među drogerijskim brendovima. Isto važi i za ostale beauty proizvode. Osim toga, budite redovni kada je reč o praćenju akcija i popusta i na online beauty shop-ovima. Proverite sjajne popuste na profesionalne beauty proizvoda na našem Lepotica Beauty Shop-u!

kupovina kozmetike

#3: Uradite tretman lica kod kuće

Ako dosta trošite na profesionalne tretmane lica, znajte da ovu stavku možete umanjiti tako što ćete uraditi tretman lica same sebi! Sve što vam jte potrebno jesu dobri proizvodi za čišćenje i negu lica. Lice možete najpre napariti iznad šerpice sa vodom, potom ga dobro očistiti metodom “duplom čišćenja”. Nakon toga, naneti glinenu, pa hidratantnu masku i završiti masažom i slojem seruma i kreme!

#4: Oslonite se na multifunkcionalne proizvode

Zašto da kupujete više proizvoda za više različitih problema kože, kada možete odabrati jedan ili dva koji pokrivaju više beauty benefita? To možete uraditi sa all-in one proizvodima za kosu ili kremom za lice koja sadrži ujedno i SPF faktor, ili bronzerom koji može biti u isto vreme i senka, i rumenilo i konur-proizvod!

Povezano: Gde uštedeti, a gde uložiti prilikom kupovine šminke?

#5: Štedite na kozmetici kada putujete

Umesto da kupite nove mini-size proizvode za put, jednostavno kupite prazna travel-size pakovanja u svakoj apoteci ili drogeriji, i napunite ih vašim proizvodima koje imate kod kuće! Zapamtite da su mini proizvodi u prodaju skuplji nego full-size, zato ovde vredi uštedeti!

travel size kozmetika

#6: Sama svoj manikir

Ako obožavate da radite nokte u salonu – možda je ovo isto stavka gde bi trebalo da uštedite. Nabavite turpije, štapiće, bazu za lak, lakove i nadlak, kako biste same sredile nokte kod kuće za delić troška koji imate kada idete u salon! Uz brojne tutorijale, lako ćete savladati tehniku manikira i lakiranja!

#7: Iskoristite proizvod do kraja

Ako imate nekoliko ruževa koji su vam dosadili, a želite novu boju, napravite vaš sopstveni miks! Uz pomoć četkice za usne, izmešajte nekoliko boja na paleti ili nekoj podlozi i kreirajte unikatnu nijansu ruža! Takođe, ukoliko vam je ostalo malo pudera na dnu bočice, presecite tubu i izvadite ono što je na dnu. Isto važi za kreme i losione za telo.

Ako je proizvod u staklenoj bočici, izvadite poklopac i stoper, i uz pomoć metalne špatulice izvucite ostatak. Začudićete se koliko proizvoda zapravo bacimo!

#8: Kupujte palete, a ne mono proizvode

Ako konstantno isprobavate nove nijanse senki za oči, kupujući ih u mono obliku, ovo može biti udar na vaš novačnik! Uvek je povoljnije da kupite paletu senki, koja sadrži više nijansi i matte i šimer. Takođe, isto važi za palete proizvoda za lice – u samo jednom proizvodu dobićete rumenila, hajlajtere, bronzere i kontur proizvod!

Pročitajte još i: Kako uštedeti na kupovini kozmetike u doba krize?

error: Content is protected !!