Uradi sama: organizator lakova za nokte i nakita

By  |  0 Comments

Svaka dama koja brine o izgledu svojih noktiju i koja u svojoj kolekciji ima bar nekoliko različitih lakova za nokte, sigurno se bar jednom suočila sa problemom njihovog urednog odlaganja i čuvanja. Cilj da vam lakovi uvek budu pri ruci i uredno složeni, uspećete da ispunite ukoliko izdvojite samo nekoliko minuta svog vremena i pročitate ovaj tekst do kraja. Kroz njegov sadržaj, naučićete kako da sami napravite izuzetno lep i dekorativan ORGANIZATOR lakova za nokte.

Kako da napravite organizator lakova za nokte?

Da bi ste napravili organizator lakova za nokte, potrebno vam je:

– 4 do 5 kutija od tvrdog kartona (bitno je da sve kutije budu istih dimenzija i da je njihov oblik takav da su glavne stranice, odnosno prednja i zadnja stranica dugačeke i široke, a da su bočne stranice uske i kratke),
– Makaze,
– Skalpel,
– Marker ili hemijska olovka,
– Lenjir,
– Lepak (poželjno je da upotrebite lepak koji se prodaje u vidu silikonskih štapića koji se tope specijalnim električnim “pištoljem” za lepak),
– Čvrsti ukrasni papir (možete koristiti i kolaž papir),
– Ukrasne trakice.

makaze

Način izrade organizatora za lakove za nokte:

Kada ste pripremili sav materijal neophodan za izradu organizatora za lakove i nakit, prvo što treba da uradite, jeste da sa dve kutije uredno i pažljivo isečete po jednu glavnu stranicu (prednju ili zadnju). Zatim, uzmite lenjir i izmerite visinu i širinu bočne stranice jedne od kutija sa kojih ste isekli po jednu glavnu stranicu. Kada ste izmerili te dimenzije, zapamtite visinu, a širinu pomnožite sa dva i u dimenzijama koje ste dobili isecite komad kartona koristeći jedan od onih delova koji su vam ostali nakon odstranjivanja stranica sa kutija.

police za lakove za nokte

foto: printscreen/YouTube

Kada ste isekli komad kartona u tim dimenzijama, uzmite lenjir i uzdužno odredite sredinu tog komada kartona. Karton presavijte pecizno na toj određenoj sredini, a zatim ga zalepite na bočne stranice kutija sa kojih ste isekli po jednu glavnu stranicu. Kada to uradite, kutije treba da su spojene svojim bočnim stranicama i treba da iz tog položaja mogu da se zatvore, odnosno da kada se spoje formiraju jednu zatvorenu kutiju.

police za lakove i nakit

foto: printscreen/YouTube

Nakon što ste to uradili, sa preostale 2 ili 3 kutije, isecite vrh i dno, ali tako da se na te vrhove nadovezuju četiri stranice u visini od po par centimetara. Tako isečene vrhove i dna, zalepite u unutrašnjost kutija koje ste zalepili i od njih formirali kutiju koja se zatvara. Na taj način, treba da formirate oblik organizatora za lakove za nokte i nakit koji u svojoj unutrašnjosti ima police za lakove ili nakit.

police za lakove

foto: printscreen/YouTube

Po želji možete odrediti broj polica unutar organizatora. Svaki vrh i svako isečeno dno kutije, kada se zalepi unutar organizatora, predstavlja jednu policu.

Kada ste zalepili police unutar organizatora, uzmite čvrsti ukrasni papir i isecite ga u dimenzijama svih spoljašljih i unutrašnjih stranica organizatora. Tako isečenim ukrasnim papirom, oblepite organizator sa svih strana.

organizer-4

foto: printscreen/YouTube

organizer-7

foto: printscreen/YouTube

Na samom kraju, uzmite ukrasnu traku i zalepite je na spoljašnjost organizatora, tako da od nje oblikujete ručke. Traku zalepite i oko bočne sredine organizatora, tako da kada je vežete u mašnu, traka zatvori organizator.

organizer-8

foto: printscreen/YouTube

Ako vam treba još detaljnije objašnjenje,

Kako da napravite organizator lakova za nokte, pogledajte u ovom videu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!