Manikir trend: Kako se pravilno nanose stikeri za nokte?

Stikeri za nokte

Ovih dana internetom kruži toliko ideja za nail art da je nemoguće ne pronaći inspiraciju. Ipak, razumemo ako ste preopterećeni opcijama ili tražite „uradi sam“ mani koja ima složene detalje, ali ne zahteva preteranu veštinu ili vreme. U ovim trenucima možete olakšati sebi tako što ćete se odlučiti za stikere za nokte, koje mogu da uzdignu vaš mani od minimalne do umetničkog dela za nekoliko sekundi. Međutim, nemojte ih samo zalepiti na nokte: odgovarajuća strategija će pomoći da vaši stiker iizgledaju tačno onako kako ste nameravali i da traju dok ne budete spremni za novi izgled. Unapred, pogledajte naš kompletan vodič o tome kako da nanesete nalepnice za nokte kao profesionalac, zajedno sa stručnim savetima.

Stikeri za nokte – step by step vodič

1. Počnite sa suvim noktima

Ključ za nanošenje nalepnica za nokte je da počnete sa potpuno suvim lakom. Nalepnice se neće u potpunosti zalepiti za lak koji je čak i malo mokar. Ona takođe upozorava da će nanošenje nalepnica za nokte na vlažni lak izazvati ljuštenje i udubljenje, što će na kraju učiniti da vaš mani izgleda još gore.

2. Odredite gde ćete ih zalepiti

Većina nalepnica za nokte dolazi na prozirnim listovima, koji zapravo služe svrsi: ovo je tako da ih lako možete zamisliti na noktima. Uklonite nalepnicu iz pakovanja i koristite prozirni list da ’testirate’ postavljanje nalepnica pre nego što ih nanesete.

Povezano – 5 alternativa ulju za zanoktice

View this post on Instagram

A post shared by なかやまちえこ (@chiekonakayama)

3. Stikeri za nokte – nanošenje

Kada znate gde želite da nanesete nalepnice za nokte, vreme je da to uradite sami. Zamotajte nalepnicu da uhvatite ugao nalepnice i lagano podignite nalepnicu sa lista. Postavite nalepnicu na nokat i nežno je zagladite vrhom prsta tako da nema mehurića i da stoji ravno na noktu to će sprečiti da se nalepnica uvije i ljušti. Da ne biste zgnječili delikatnu nalepnicu između noktiju, manikir tehničari predlažu da koristite pincetu da ih podignete i postavite.

4. Zapečatite stikere top coat-om

Za dugotrajan ukrašeni manikir, zapečatite nalepnice za nokte top coat-om, koji važi i za običan i gel lak. Nanesite dva sloja završnog premaza kako biste bili sigurni da je nalepnica dobro inkapsulirana. Kod manikira sa gel lakom, tehničari vole da nanesugel sa prozirnom strukturom ili building gel preko nalepnica pre nego što dodaju završni premaz da bi bili sigurni da su dobro inkapsulirane.

Stikeri za nokte su jedan od najlakših načina da svoj „uradi sam“ manikir podignete na viši nivo, a ako pratite gore navedene savete, možete postići zadivljujući dizajn sa potencijalom da traje koliko i vaš manikir uopšte. S obzirom na povećanu popularnost nail art-a ovih dana, volimo da postoji opcija koja vam omogućava da se zabavite čak i kada ne želite da idete u salon ili provodite sate postižući zamršeni dizajn.

Pročitajte još i – 5 najlepših manikir trendova za leto 2024.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!