Hair trend za leto: Milennial Pink kosa

milennial pink kosa
Instagram/Prinstcreen

Leto 2023. bilo je u znaku svetle, jarke, živahne Barbi ružičaste boje. Boja je bila svuda, od naših ormara preko manikira do rotacije ruževa. Ali pravi ljubitelji ružičaste boje svuda nisu zaboravili odakle su došli: pastelna boja koja se zove milennial pink. Millennial roze, pastelnu, ne baš šećernu, ne baš losos ružičastu nijansu koja je preovladavala tokom kasnih 2010-ih i ranih 2020-ih, spisateljica Veronik Hajland je tako nazvala jer se činilo da se pojavljuje na svemu i svačemu: kancelarijskim prostorima , nameštaju, logotipima i kozmetičkim proizvodima. Boja (uglavnom) je nestala usred pandemije, zamenjena drugim trendovskim pastelnim bojama poput lila pre nego što je ustupila mesto Barbi ružičastoj. Ili je bilo? Svakako izgleda da se ta specifična nijansa ružičaste sprema za trijumfalni povratak – ali ovog puta, to je preko boje kose, manje od kućnog dekora i korica knjiga.

O trendu

Neko vreme se činilo da svi imaju ružičastu kosu: Kajli Džener, Kejti Peri, Sijara, Džastin Biber, između mnogih, mnogih drugih. U osnovi je definisala čitavu eru istorije pop kulture. Ali boja je izbledela iz ciklusa trendova, zamenjena viralnijim trendovima inspirisanim TikTokom, poput cowboy copper boja. Ali onda se ponovo pojavio tračak ružičaste boje, prvo na Kajli Džener, zatim na Megan Foks i Kim Kardašijan. Rijana se odlučila za svetliju ružičastu boju, signalizirajući krajnji povratak boje. U poslednje vreme slavne ličnosti su otvorenije i eksperimentišu sa svojim bojama kose, i definitivno slavne ličnosti određuju trendove. Pastelno ružičasta je uvek IT boja i nikada neće nestati“, nastavlja on. To je vrhunska boja iz snova tinejdžera koju svi žele da rade u tom uzrastu.

View this post on Instagram

A post shared by Dimitris Giannetos (@dimitrishair)

ledo ružičasta takođe odgovara optimističnom stavu proleća i leta. Mislimo da je pastelno ružičasta ponovo sveža jer dolazak proleća često izaziva želju za obnovom i svetlijom, svežijom estetikom. Pastelni tonovi mogu izazvati osećaj podmlađivanja i hirovitosti, savršeno dopunjujući prelazak sa hladnih, mračnih zimskih dana na toplije, svetlije dane.

Još jedna prednost ružičaste boje? Tako je laskava, i postoji nijansa za svakoga. Pastelno ružičasta odgovara širokom spektru tonova kože i nudi zabavan, ali suptilan odmak od prirodnih boja kose. Prilagodljiv je u svom intenzitetu, koji se može povećavati ili smanjivati, u zavisnosti od ličnog stila i prilike. Bledo ružičasta je posebno laskava za one sa svetlim do srednjim tonovima kože, jer može lepo da poboljša prirodne podtonove. Meka, delikatna nijansa ružičaste dodaje toplinu i sjaj svetlom tenu, istovremeno pružajući suptilan kontrast tamnijim, dubokim i preplanulim tenom.

Povezano – Peach Fuzz je “Pantone” boja kose za 2024 – ovo su naši predlozi!

Kako dobiti milennial pink boju?

Ako želite da budete bledo ružičasti, ali ste brineta, crvenokosa ili imate crnu kosu, moraćete da izblajhate kosu – a proces bi mogao da potraje nekoliko nedelja. „Za one koji prvi put razmišljaju o pastelno ružičastoj, ključno je da shvate da ova boja najbolje deluje na svetlu ili izbeljenu kosu da bi se zaista istakla. kažu frizeri. Ovo je svakako nešto o čemu treba razgovarati sa svojim koloristom, jer blanš može biti štetan, a tamnoj kosi često je potrebno nekoliko procesa da bi se potpuno posvetlila.

Oni sa plavom ili prethodno posvetljenom kosom mogu da postanu ružičasti u salonu ili da to urade kod kuće pomoću kupovne farbe ili polutrajne boje ili maski u boji. Naravno, sve zavisi od toga koliko vam je prijatno da farbate svoju kosu. Ako ste početnik, svakako uradite test na jednom pramenu i držite se privremene boje.)

Nakon farbanja, koristite šampon i balzam za obojenu kosu kako biste zadržali boju u kosi, a ne da se ona slije niz odvod u kadi.

Pročitajte još i – Vodič kroz kolor maske – ovo je najbolji način da promenite boju kose za 15 minuta

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!