7 frizura za kovrdžavu kosu

7 frizura za kovrdzavu kosu
Foto: printscreeen YouTube/POPSUGAR Beauty

Prirodno kovrdžavu kosu možete voleti ili ne voleti. Kovrdžava kosa dodaje notu nestašluka i koketiranja vašem izgledu, ali nekada ju je teško ukrotiti. Ukoliko ste blagoslovljeni kovrdžavom kosom, isprobajte ovih 7 frizura.

Foto: printscreeen YouTube/POPSUGAR Beauty

Vreme je da kreativnost i veštinu stavite na probu. Ako vam fali inspiracije, tu smo da vam pomognemo. Na YouTube kanalu POPSUGAR Beauty smo pronašli video predlog sa 7 frizura za kovrdžavu kosu koje su jednostavne i lake za oblikovati, a zagarantovano ćete izgledati glamurozno svaki dan.

Izaberite vašu idealnu frizuru za kovrdžavu kosu!

Punđa sa šiškama

Ovo je najsigurniji, privremeni način, da isprobate kako vam stoje šiške bez skraćivanja kose. Zavežite rep, oblikujte punđu a od pramenova na vrhu repa oblikujte šiške. Učvrstite frizuru ukosnicama i ukrasite je rajfom ili trakom za kosu.

Mlekarica pletenica

Mlekarica pletenica je u osnovi dve pletenice koje su obavijene na vrhu glave. Ova frizura je idealna za svaki dan, a ujedno nežna i ženstvena. Razdvojite kosu po sredini, ispletite pletenice sa obe strane glave. Prebacite jednu pletenicu preko druge a njihove krajeve ugurajte ispod pramenova kose da se ne bi videli.

Povezano: Hot hair trend – Bokserske pletenice!

Obrnuti čvor

Ne postoji ništa romantičnije od frizure obrnuti čvor. Idealna je i za dugu i za srednju dužinu kose, a potrebno je samo nekoliko minuta da se oblikuje. Podelite kosu na razdeljak, pa svaki kraj – od početka do kraja, pramen po pramen – uvrtite. Svaki kraj, jedan do drugog, upetljajte u nižu punđu i učvrstite ukosnicama.

Polu podignuta riblja kost

Ova romantična boemske frizura će izgledati sjajno na kovrdžavoj kosi. Možete je nositi svaki dan, takođe izgledaćete impresivno ako je budete nosili prilikom večernjeg izlaska. Odvojite kosu od uha prema gore i zavežite polu visoki rep. Ispletite riblju kost. Da biste frizuri dodali volumen, olabavite riblju kost laganim povlačenjem pramenova sa strane.

Punđa od pletenice

Ima nešto šik u punđi na vrhu glave. Učinite punđu jedinstvenom dodavanjem pletenice. Izdvojite kosu na vrhu pa ispletite pletenicu, prema gore. Upetljajte pletenicu u punđu i učvrstite frizuru ukosnicama.

Povezano: Frizure u trendu za proleće/leto 2016!

Padajući konjski rep

Pletenice su sjajan način da oblikujete kosu za svaku priliku, bez obzira da li je u pitanju elegantan večernji izlazak ili posao. Padajući konjski rep je jednostavna i romantična frizura koju svako može da napravi. Na vrhu glave od manjeg dela kose ispletite pletenicu pa zavežite svu kosu u konjski rep. Od dela repa ispletite još jednu pletenicu. Umrsite pomoću češlja završetak repa kako bi pletenica stojala bez gumice.

Čvor od riblje kosti

Ova predivna frizura za dugu kovrdžavu kosu sastoji se od nekoliko ribljih kostiju, čvorova i suptilnog uvrtanja i učvršćivanja. Napravite riblju kost od donjeg dela kose pa je uvrtite u punđu ili neuredno smotajte u klupko i fiksirajte ukosnicama. Sa jedne strane, od kose koju ste ostavili na vrhu glave, napravite manju riblju kost. Kosu sa druge strane glave uvrtite prema suprotnoj strani i zajedno sa završetkom manje riblje kosti učvrstite ukosnicama. Od ostatka kose oblikujte veliku riblju kost te je omotajte oko ostatka čvora.

Pogledajte video savete 7 frizura za kovrdžavu kosu!

Povezano: Kako da negujete kovrdžavu i talasastu kosu!

error: Content is protected !!