Farbanje kose – Greške koje utiču na njeno zdravlje i boju

izrastak

Kada odete kod frizera da se farbate neophodno je da mu ispričate istoriju svoje kose i posavetujete se o promenama boje i nezi kose. Ako se farbate često verovatno će vam kosa biti porozna, a debljina i tekstura niti će takođe imati uticaj na rezultat farbanje. Podelićemo s vama neke od najčešćih grešaka prilikom farbanja kose, kao i neke savete kako vaša bojena kosa može da izgleda sjajno i zdravo.

6 najčešćih grešaka prilikom farbanje kose

Ignorišete savete vašeg frizera:

Kada je u pitanju farbanje frizeri su manje-više videli sve. Zato, ako vas vaš frizer savetuje protiv određene boje, verovatno postoji dobar razlog za to. Možda vaša kosa realno ne može dostići boju ili ton koji imate za cilj. Otvoreno razgovarajte s vašim frizerom i pitajte ga sve što ne razumete što će vam raditi sa kosom.

Prebrzo prelazite iz jedne krajnosti u drugu:

Kada je vaša kosa već obojena, ona ograničava brze željene rezultate novog farbanja. Neke promene boje mogu trajati i nekoliko zakazivanja kod frizera pre ciljane nijanse koju želite da postignete. Kreirajte plan igre sa svojim frizerom kako biste brže ostvarili postavljene ciljeve nijanse kose. Upamtite da prečesto farbanje može doprineti ozbiljnom i vidnom oštećenju kose.

Ne birate boju koja odgovara boji vaše kože:

Želite da napravite kontrast između vaše kože i kose? Ukoliko imate svetao ten, nemojte se farbati u tople nijanse jer ćete izgledati isprano, bledo, dok plave nijanse kose ili pramenova na tamnoj koži mogu oduzimati dah. Nemojte samo ići više od jedne ili dve nijanse tamnije od vaše prirodne boje kose.

farbanje kose

Ne praktikujete kućnu negu:

Ako ste uradili gomilu promena na boji kose i proveli sate u salonu da bi sve bilo kako treba, verovatno bi trebalo da ulažete jednake napore u proizvode koje koristite za kućnu negu. Ukoliko koristite formule niskog kvaliteta vaša boja neće trajati onoliko dugo koliko treba ili izgledati tako dobro. Uključite u kućnu negu ultra hidratantni regenerator i masku bogatu proteinima kako bi vratili zdravlje vašim pramenovima.

Regenerator za kosu – Kako izabrati PRAVI?

Pokušavate ekstremne promene boje kose kod kuće:

Dok su sitne promene (kao npr. farbanje korena) izvodljive kod kuće, velike promene ipak treba ostaviti profesionalcima. Nemojte pokušavati da uradite dramatične tranzicije kao što su uklanjanje veštačke boje ili menjanje više od dva nivoa nijanse. Stvari mogu lako izmaći kontroli, a kasnije ih je teško popraviti, ali i skupo.

bojenje kose

Boja vam je svetlija i svetlija nakon svake posete salona:

Često, kada želite da osvežite boju svoje kose, želite da idete u svetliju nijansu. Oči se lako priviknu na plavu boju kose i konstantno žele taj WOW efekat. Najbolje je da se farbate u svetliju nijansu nekoliko puta, onda ubacite tamniju svetlu boju ili neznatno dublji ton sledeći put. Takođe, možete se odmoriti nekoliko meseci i priuštite kosi dubinsku negu ili tretman revitalizacije kose jednom ili dva puta nedeljno.

 

error: Content is protected !!