Greške prilikom nanošenja rumenila

By  |  0 Comments

Rumenilo je jedan od naših omiljenih načina da imamo odmorno i sveže lice. Bez njega, koža vam može izgledati bleda i iscrpljena. Međutim, postoje i loše strane nošenja rumenila. Izdvojili smo vam najčešće greške koje činimo prilikom nanošenja rumenila i kako da ih izbegnete.

6 najčešćih grešaka prilikom nanošenja rumenila

1. Preterujete sa nanošenjem:

Nije vam potrebno mnogo da preterate sa nanošenjem rumenila. U samo par poteza od savršeno rumenih obraza možete napraviti nered i dobiti izgled klovna. Ne zaboravite da uvek možete dodati više, a komplikovanije je da ublažite proizvod.

2. Primenjujete rumenilo previsoko ili prenisko:

Nikad ne aplicirajte rumenilo tako visoko iznad jagodica obraza (da stigne do kose) jer ćete izgledati kao lutka. S druge strane, ne primenjujte rumenilo ni prenisko. Ne bi trebalo da idete niže od dna nosa. Kada vam je rumenilo prenisko na licu izgledate stariji nego što stvarno jeste.

Gde se nanosi rumenilo prema obliku lica?

rumenilo

3. Ne mešate/blendujete:

Poslednja stvar koju želite jesu dva savršena kruga u sredini obraza – taj izgled je samo za lutke. Ključ prirodnog izgleda rumenila je mešanje/blendovanje. Prvo se nasmejte i nanesite rumenilo na jagodice obraza. Onda aplicirajte rumenilo duž obraza,  prema gore. Koristite sunđer da ublendate rumenilo kako biste dobili lepu, prirodnu boju obraza.

4. Ne koristite odgovarajuću formulu:

Rumenilo u prahu nije jedina vrsta. Postoje tri glavne formule i svaka ima svoje prednosti u zavisnosti od vaših potreba. Rumenilo u prahu odgovara svim tipovima kože. Kremasto rumenilo je odlično ako imate prirodno suvu kožu. Tečno rumenilo može biti malo teže za primenu jer ga morate brzo ublendati, ali je dugotrajno i daje prirodan izgled obrazima.

Koja vrsta rumenila je PRAVA za vas?

rumneilo i cetkiaca za rumenilo

 

5. Koristite pogrešan alat:

Ako koristite preveliku ili premalu četku, onda očigledno nećete dobiti izgled koji želite. Osnovna četka za rumenilo u prahu ima duga pahuljasta vlakna i oblik kupole. Isto tako, ne zaboravite da su ponekad vaši prsti najbolji alat – naročito ako koristite krem rumenilo.

cetka za rumenilo

6. Izabrali ste pogrešnu nijansu:

Možda volite boju korala, ali to ne znači da će vam izgledati sjajno na obrazima. Važno je da znate da neke nijanse rumenila izgledaju bolje na različitim tonovima kože. Slobodno eksperimentišite. Svetlijim, toplijim tonovima kože odgovara boja kajsije ili bebi roze nijansa rumenila. Boja breskve i korala laska srednjem, maslinastom tonu kože, dok tamnijoj koži odgovaraju crvenkaste nijanse rumenila.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!