Rešite se bubuljica uz pomoć paste za zube

By  |  0 Comments

Sigurno vam se bar nekada dogodilo da od svoje prijateljice ili poznanice čujete kako bubuljice tretira pastom za zube i kako ih na taj način uspešno sanira. Možda ste čak i sami isprobali ovaj vid borbe protiv bubuljica. Ukoliko niste, onda ste na pravom mestu, jer ćete kroz sadržaj teksta koji pred vama biti u prilici da pročitate uputstvo kako da to učinite.

Kako se rešiti bubuljica uz pomoć paste za zube?

Da bi ste upotrebili pastu za zube u cilju lečenja bubuljica, najbolje je da izaberete neku od pasti koja u svom sastavu sadrži biljne elemente, kao što su nana ili žalfija. Ipak, čak i ako vam pasta sa takvim sastojcima nije pri ruci, već koristite neku drugu pastu za zube, efekat njenog delovanja protiv bubuljica će takođe biti efikasan.

Evo šta treba da uradite:
Malu količinu paste za zube, uveče nakon temeljnog umivanja i čišćenja kože lica, nanesite i utrljajte direktno na površinu bubuljica. Tako prespavajte noć i tek ujutru u toku umivanja pastu za zube uklonite sa lica. Ovakav tretman, ponavljajte nekoliko večeri za redom, sve dok ne primetite da se bubuljice vidno povlače i da vam koža postaje zaceljena.

Na koji način pasta za zube deluje na bubuljice?

Pasta za zube deluje na bubuljice tako što ih isušuje i utiče na njihovo povlačenje sa površine kože. Osim toga, pasta istovremeno i ublažava upalni proces koji se manifestuje crvenilom kože u području neposredno oko bubuljica.

pasta za zube na licu

Pasta za zube kao sredstvo za sprečavanje nastanka bubuljica:

Osim za saniranje prisustva već nastalih bubuljica na koži, pastu za zube možete koristiti i kao sredstvo za sprečavanje njihovog nastanka. U tom cilju, jednom nedeljno se umijte koristeći pastu za zube kao sredstvo za umivanje.

Na dlan istisnite oko jedan centimetar paste za zube, a zatim tu količinu paste pomešajte sa malo tople vode i rastrljajte je po dlanovima, a zatim je dlanovima utrljajte na lice. Nakon što ste to uradili, kožu temeljno isperite najpre što toplijom, a zatim i hladnom vodom i obrišite lice čistim peškirom.

Ovakav tretman, ne samo što će sprečiti pojavu bubuljica na vašem licu, već će i uticati na trenutno sužavanje pora, na osvežavanje tonusa kože i na uklanjanje eventualnog prisustva iritacija i crvenila na koži.

Kada pastu za zube ne treba da koristite u cilju lečenja bubuljica?

Ukoliko nakon prvog nanošenja paste za zube na područje bubuljica, primetite da vam je koža postala upaljena, crvena i da vas svrbi, onda više nemojte koristiti pastu za zube na ovaj način. Pomenuti simptomi na koži, mogu ukazivati da vam je koža osetljiva na sastojke koji su sadržani u pasti za zube i da vašoj koži ne prija ovakav vid tretiranja. U tom slučaju, odlučite se za neki drugi vid lečenja bubuljica.

Ono što želimo naglasiti i dodati kao savet, jeste da pastu za zube ne morate koristiti samo i isključivo u svrhu saniranja bubuljica na licu. Naprotiv, na isti način, pastu možete koristiti i u cilju lečenja bubuljica koje su prisutne recimo na ramenima, na leđima ili na nekoj trećoj regiji tela.

 

Prethodna1 of 2Sledeća

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!