Maska za vitalnost i blistav sjaj kose

By  |  0 Comments

Ukoliko ste u dilemi kakvu negu da priuštite svojoj kosi, kako bi ste joj povratili vitalnost i besprekoran sjaj, predlažemo da poslušate naš savet i saznate kako da sami pripremite masku za vitalnost i blistav sjaj kose.

Kako da napravite masku za vitalnost i blistav sjaj kose?

Za pripremu ove maske potrebno vam je:

– 2 jaja,
– Sok od jednog sveže isceđenog limuna,
– Par odgovarajućih posuda,
– Mutilica za jaja.

Način pripreme i upotreba maske:

Najpre razbijte 2 jajeta i odvojte žumanca od belanaca.

Zatim, iscedite sok od jednog svežeg limuna.

limunov sok
Kada ste to uradili, najpre mutilicom umutite žumanca. U žumanca sipajte sok od limuna, a zatim ponovite mućenje. Na kraju, u tu mešavinu dodajte i belanca i još jednom sve sjedinite mućenjem. Kada ste dobro umutili ova tri sastojka, tako pripremljenu mešavinu nanesite na suvu kosu od korena do vrhova, 20 minuta do pola sata pre pranja kose.

Nakon toga, sačekajte da kosa upije masku i da maska deluje najmanje dvadeset minuta, a najviše pola sata. Po isteku tog vremenskog perioda, kosu najpre isperite umereno toplom vodom, a zatim je operite i oblikujte na uobičajen način.

 

Korišćenje ove maske, ponavljajte jednom nedeljno.

Rezultat upotrebe, biće sjajna i blistava kosa. Takođe, ono što je bitno naglasiti, jeste da ova maska nakon duže i kontinuirane upotrebe, deluje na kosu i tako što joj ubrzava rast.

sjajna i zdrava kosa

Ovakav spektar delovanja na kosu, ova maska ima zahvaljujući činjenici da je u jajima sadržano izobilje hranljivih minerala i vitamina koji su neophodni kosi, dok sok od limuna dopunjuje hranljivost maske, ali istovremeno i utiče na skidanje vodenog kamenca koji se u vidu omotača nalazi na vlasima kose i neutrališe njihov sjaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!