Predstavljamo vam novi trend farbanja kose – Ovo je apsolutni hit!

farbanje kose fluid hair
klchristoffersen.com

Gotovo svaka promena godišnjeg doba, sa sobom donosi i promene trendova koji su vezani za frizure.  Zato, ukoliko pomno i predano pratite ove trendove, sigurno vrlo dobro znate da se “popularnost” kratkih ili dugačkih frizura, prirodnih i toplih ili intezivnih i pomalo ekscentričnih nijansi kose neprestano smenjuje.

Međutim, isto tako sigurno znate da se bez obzira na trend koji diktitira frizure, trend vezan za način farbanja kose gotovo nikada nije menjao.

Decenijama unazad, svi frizeri, kao i sve žene ili devojke koje se farbaju same, praktikuju isti način farbanja kose. Ove jeseni, ta tradicija je prekinuta. U svetu je postao, a sasvim sigurno i kod nas postaje potpuni hit novi trend farbanja kose. Reč je o “Fluid hair painting” trendu farbanja kose.

Šta tačno predstavlja “Fluid hair painting” trend farbanja kose?

Reč je o potpuno inovativnom i krajnje kreativnom trendu farbanja kose, koji je nastao u Americi, tačnije u Mičigenu i osmišljen je od strane proslavljenog frizera KL Cristoffersen. Za veoma kratko vreme, od trenutka kada se pojavio, a to je pre nepunih mesec dana, pa do danas, ovaj trend je doslovno osvojio svet i poprimio formu senzacionalnog otkrića u oblasti stilizovanja kose.

Kako izgleda postupak farbanja kose na ovaj način?

Pre nego što vam precizno objasnimo i otkrijemo kako treba da izgleda proces farbanja kose diktiran ovim trendom, prvo što ćemo naglasiti jeste da njega ne možete realizovati sami i da on zahteva prisustvo osobe koja će vam ofarbati kosu (poželjno bi bilo da to bude prisustvo frizera koji je upoznat sa ovom tehnikom farbanja).

Sam proces farbanja kose, treba da izgleda ovako:

Suva kosa se uredno očešlja i precizno raspodeli u nekoliko poprečnih slojeva od kojih se svaki osim poslednjeg donjeg sloja kose odvoji i pričvrsti šnalom. Zatim, glava se iz sedećeg položaja zabaci unazad i nasloni na odgovarajuću podlogu koja je ravna i dovoljno prostrana da na njenu površinu stane pušteni sloj kose i to po dužini i po širini.

fluid hair painting farbanje kose
Izvor fotografije: www.klchristoffersen.com

Kada je sloj kose pušten po površini podloge, potrebno je uredno ga podeliti na pramenove, tako da je svaki pramen odvojen od ostalih pramenova i da zauzima svoje mesto na podlozi. Kada su pramenovi tako raspodeljeni, četkicom za farbanje, na njih treba nanositi farbu.

Ono što je karakteristično za način nanošenja farbe u ovoj tehnici, jeste da se farba ne nanosi od korena do vrhova pramenova, već recimo od sredine prema krajevima ili parcijalno negde negde po pramenovima (po želji). Kada se svaki pramen iz sloja ofarba, preko svakog pramena treba naneti najlonsku foliju i na taj način zaštiti kontakt obojenog sloja pramenova sa novim slojem pramenova.

[adsense_inserter id=”12825″]

Novi sloj pramenova, treba pustiti i rasporediti preko površine pramenova pokrivenih folijom. Novi sloj pramenova, farba se na isti način i na isti način se štiti folijom. Takav proces se ponavlja sve dok se ne završi celokupan postupak farbanja, odnosno dok se svi slojevi pramenova ne ofarbaju. Tada se sačeka da prođe onoliko vremena koliko je potrebno da farba deluje.

Na samom kraju, svi slojevi pramenova, sa sve folija se pažljivo pokupe i prilikom ispiranja kose, folije se skidaju sa kose. Kosa se na uobičajen način temeljno ispere od farbe, opere se, tretira odgovarajućim regeneratorom, ponovo se ispere i na kraju oblikuje. Rezultat ovakvog farbanja je fascinantan.

Pogledajte video koji će vam još jednom objasniti sve ovo što smo vam i mi objasnili.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!