7 drugačijih načina za korišćenje rolera od žada koje niste znale

roler od žada

Roleri od žada (ili nekog drugog poludragog kamena) su najpopularnija alatka za masažu lica, a da li ste znale da su korišćeni čak u 7. Veku, od strane kineske carice i članova visokog društva za iste svrhe? Ova moćna alatka vrši limfnu drenažu, rešava kožu toksina, smanjuje nadutost, i poboljšava cirkulaciju. Kada se kombinuje sa uljima za lice i drugim preparatima, roler omogućava dublju penetraciju proizvoda u kožu. Osim za masažu lica, da li ste znale da je ovaj roler moguće koristiti i za ovih 7 namena?

Kako sve možete koristiti žad roler?

#1: Masaža stopala

Naravno, za ovu proceduru je potrebno da koristite odvojeni roler, namenjen samo za stopala. Žad roler smanjuje otok i stimiluše umorna stopala. Dodajte ovu masažu svom kućnom pedikir tretmanu i pritisnite roler malo jače preko stopala i pete.

#2: Masaža nogu

Možada rolati listove nogu kako biste smanjili otok posle vežbanja, stresnog dana ili povrede. Počnite od članka noge i rolajte prema kolenu. Ponovite svaki deo 3 puta pre nego što pokrijete celu nogu.

roler od žada

#3: Masaža ruku

Ideja ova masaže je da se podstakne limfni protok time što rolate ruku naviše. Počnite od lakta, i rolajte prema ramenu. Ponovite svaki deo 3 puta. Potom, isto uradite sa podlakticom: počnite od zglobova prema laktu. Ponovite svaki deo ponovo 3 puta.

Povezano: Nanošenje tečnog pudera rolerom od žada – bizaran trend sa Tik-Toka

#4: Masaža skalpa

Mišići koji su skriveni ispod kose su često zapostavljeni. Pružite im malo nege koristeći žad roler na skalpu, kako biste im pružili olakšanje i masažu. Ova masaža stimuliše i rast kose i ojačava folikule, posebno kada se kombinuju sa vrućim uljanim tretmanima. Ako imate jake tenzione glavobolje ili migrene, masiranje glave ohlađenim rolerom može pružiti preko potrebno olakšanje.

#5: Olakšanje na poslu

Odmorite od računara i pružite licu masažu na poslu, kako biste povratili energiju i olakšanje koje vam je potrebno za izvršavanje zadataka. Rolajte i skalp kako biste popustili sve mentalne blokade koje vas stežu. Čak i rolanje šaka vam može olakšati ukočenost i bol od kucanja za tastaturom.

roler od žada

#6: Žad isceljuje

Žad nije samo lep kamen, već i kamen koji isceljuje i olakšava tenziju i stres, olakšava anksioznost i balansira chi energiju. Postavite ga po kući, kancelariji ili na specijalna mesta kako biste iskusili pozitivne vibracije.

#7: Kućni SPA tremtani

Za holistički pristup kućnom tretmanu lica, ohladite žad roler u frižideru, i izmasirajte lice pošto se naneli serum ili masku. Ovako ćete omogućiti bolje prodiranje aktivnih supstanci u kožu. Kako biste stimulisali i cirkulaciju, koristite reckavi žad roler.

Pročitajte još i: Beauty trend – roler od žada protiv otečenosti lica

error: Content is protected !!