Nanošenje tečnog pudera rolerom od žada: Bizarni trend sa Tik-Toka!

roler od žada

Ako ste redovna korisnica društvenih mreža, onda sigurno znate da je Tik-Tok stecište ljubitelja šminke, ali i trend-setera. Jedan od najnovijih beauty trendova uključuje nanošenje tečnog pudera na lice, uz pomoć rolera za masažu od dragog kamena. Ovaj neobičan make-up trend pokrenula je kreatorka Avonna Sunshine, koja je nedavno postovala video pod nazivom “GAME CHANGER!!!”. Ona tvrdi da aplikacijom pudera na ovaj način dobijate puniju pokrivnu moć, koristite manje proizvoda, a dobijete veoma glatku završnicu na koži. U nastavku otkrivamo sve o tome.

Kako “radi” ovaj trik?

Hladnoća rolera zatvara pore, tako da automatski dobijate glatki finiš kože, mnogo zaglađeniji od onog koji biste dobili ako koristite četku ili sunđer za šminkanje. Roleri od dragog kamena (žad, kvarc itd) navodno smanjuju upale i naduvenost kože. Rolanje pudera mnogo bolje utiskuje sam proizvod u kožu, tako trošite manje proizvoda, a time izvlačite maksimalnu pokrivnu moć vašeg tečnog pudera. Rezultat je fotošopirana koža sa perfektno nanetim puderom, bez ikakvih tragova.

Povezano: Šminkeri otkrivaju – ovih 10 koraka je potrebno kako biste naneli tečni puder bez greške!

Kako da nanesete puder rolerom?

Najpre, uzmite vaš roler za masažu lica, koji je izrađen od kamena. Potom, nanesite nekoliko “štrafti” tečnog pudera na najšire delove lica (preko čela, obraza i brade, niz nos). Uzmite roler za masažu lica, rolajte puder prema protokolu koji inače koristite za masažu lica (naviše i prema spolja).

@ellenporter1 This is your sign to apply your foundation with a jade roller #fyp #makeuphacks ♬ original sound – ?

Iskreno, ovakva praksa nanošenja tečnog pudera zahteva više vremena nego što bi ste to činili sa regularnim sunđerom, četkom ili prstima, ali verujte nam – efekat je vredan toga! Kreatori sa Tok-Toka su taođe otkrili da je nezgodno dopreti rolerom do svih “zavučenih” deova lica, poput nosa, kapaka i delikatnog okoloočnog područa, zbog oblika i čvrstine rolera. Ako koristite dupli roler, iskoristite manju stranu da naneste šminku na regiju ispod oka.

Da li da isprobate ovaj trik?

Ako vam je vaš beauty blender dosadio, ili vas mrzi da stalno čistite sunđerčiće i četke od pudera, možete isprobati ovaj trik. Pošto su roleri za masažu lica glatki i čvrsti, oni se mnogo lakše čiste od ostatka tečnog pudera. Osim toga, roleri od žada pomažu limfnoj drenaži lica i smanjivanju otoka, zato je ovaj trik zgodan ako nanosite šminku i cilju da sakrijete mamurluk ili preslan obrok koji ste imali.

Pročitajte još i: Beauty trend – roler od žada protiv otečenosti lica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!