Kako da vam oči ne suze dok se šminkate: 6 saveta

suzne oči

Umorni ste od toga da vam suze pokvare šminku? Tokom hladnih dana, oči nam suze više nego obično, posebno kada iz tople prostorije izađemo napolje. Znate onaj osećaj – izvukle ste savršen ajlajner, samo da biste dva sata kasnije, izgleda zamrljano kako rakun. Zato vam u nastavku donosimo proverene savete kako da sprečite da vam oči zasuze, dok nosite šminku.

Sprečite suzne oči i razmazivanje šminke uz ove savete

Savet #1: Ne nanosite olovku na vodenu liniju kapka

Ovde sigurno znate ko je krivac? Čim stavite maskaru na donje trepavice, ili oivičite donju vodenu liniju olovkom, oči odmah počnu da suze! To se dešava jer se duž vodene linije nalaze određene žlezde koje sprečavaju ispravanje vode sa površine oka. Zato, kada se šminkate, olovku nanosite samo na kožu, a ne na vodenu liniju oka.

Savet #2: Koristite samo čiste četkice za šminku

Hajde da budemo iskrene: najbolji način da sprečite da vam oči suze jeste da podignete higijenu na još viši nivo! Oči koje suze mogu biti rezultat iritacije ili bakterije koje dolaze u kontakt sa očima dok se šminkate. Korišćenje čistih alatki za šminkanje može pomoći. Zato se postarajte da čistite vaše make-up četkice redovno, na nedeljno bazi, kako biste se odbranile od ove pojave.

Povezano: Nikad više crno oko očiju – 3 najefikasnija načina skidanja vodootporne maskare

suzne oči

Savet #3: Koristite sprej za fiksiranje šminke

Ako koristite pudere u prahu ili kamenu za fiksiranje šminke, ovo isto može biti problem za suzne oči. Suze rastvaraju praškasti proizvod i čine da on na koži deluje neuredno i štrafasto. Zato radije preskočite kameni puder i fiksirajte šminku sprejem. Takođe, na ovaj način ćete sprečiti i razmazivanje maskare tokom dana.

Savet #4: Koristite vodootpornu maskaru

Vodootporne maskare i ajlajneri su mnogo otporniji, čak i kada morate da isplačete kofu suza! Zato odaberite proizvode koji su otporni na razmazivanje i na vodu, tako da ne morate da brinete da će vaše oči otkriti da niste spavali ili da ste plakali.

Savet #5: Odaberite pravu formulu ajlajnera

Kada birate ajlajner, koji se neće razmazati, znajte i da je formula važna. Gel-ajlajneri su zato sjajni, jer su veoma lagani, a visokopigmentovani, tako da se neće lako razmazati, niti “pući” na liniji kapka.

suzne oči

Savet #6: Sve greške popravite štapićem za uši

Kada nište više ne može da upali, uvek imajte sa sobom u tašni štapiće za uši ili papirnu maramicu. Njima pokupite višak suza i vlage, kako biste sprečili razmazivanje šminke.

Pročitajte još i: Šminka i kiša – 5 make-up saveta za kišni dan

error: Content is protected !!