“Gym Lips” – Da li ste čule za najnoviji make-up trend sa TikToka?

gym lips
Instagram/Printscreen

Posle ere teških mat ruževa, svima je jasno da se na njih nećemo vraćati (osim možda za neku specijalnu priliku).  Make-up trendovi diktiraju da se nose sjajevi i prozirni lip tintovi, koji daju mnogo prirodniji look. Jedan od aktuelnih make-up trendova, koji je vrlo brzo postao viralan na Tik-Toku jeste “gym lips”! Iako samo ime govori, ovde se ne radi o usnama koje izgledaju kao posle treninga, već na minimalističku šminku, koju biste mogle nositi u teretanu. U nastavku saznajte više o ovom trendu!

Šta su “gym lips”?

Ovaj termin skovala je make-up artistkinja Kelli Anne Sewell, i asocira na low-key izgled koji možete poneti na trening! “Gym Lips” zahtevaju minimalno precrtavanje usana, u nijansi koja je što bliža boji vaših prirodnih usana. Potom, usne se popunjavaju tom olovkom, pre nego što nanesete tanki sloj hranljivog tetmana (malo sjaja ili balzama), koji će dati “plumped” efekat, koji deluje prirodno.

Kako da postignete “gym lips”?

Ključ ovog izgleda je olovka za usne koja odgovara vašoj boji usana. Tom olovkom morate precrtati usne, ali veoma suptilno, jedna prelazeći prirodnu liniju usana, za “plumped” efekat. Pronalazak te idealne nijanse je zapravo najteži deo cele ove “operacije”. Presvetla olovka vas može “isprati”, a pretamna će delovati kao da nosite previše šminke, i poništiće efekat “gym lips”-a.

Na sreću, mnogo je lakše naći tretman za usne, koji ćete naneti preko – gotovo svaki brend ima svoju verziju prozirnog, hranljivog balzama. Ipak, preskočite balzame za usne u boji, jer je ključno da se vidi vaša prirodna boja usana, koja izbija ispod.

Povezano: Maske za usne – po čemu se razlikuju od labela i zašto su vam potrebne?

Dodatni saveti

Kada iscrtavate usne, to činite lakom rukom, kako bi sve to delovalo veoma prirodno, a isto važi i za popunjavanje celih usana. Važno je da usne ne izgledaju previše somomtski, zato utapkajte višak pigmenta maramicom. Kada nanesete balzam za usne preko, videćete zašto je ceo TikTok poludeo za ovim izgledom! Ovo je najlepši “casual” make-up look za one dane kada žeite prirodan izgled!

Pročitajte još i: 8 make-up trendova za jesen 2022.

error: Content is protected !!