Jarke usne, blistava koža: 8 make-up trendova za jesen 2022.

makeup trendovi jesen
Instagram/Printscreen

Ove jesenje sezone, u fokusu je igranje sa šmikom, bez obzira da li to znači da mačkasti ajlajner zamenite onim razmazanim, dodavanje kristala ili menjanje sjaja za usne jarkom bojom. Koji god make-up osećaj vas vodi ove jeseni, sigurno postoji barem jedan trend koji će to ispratiti. Zato smo vam u nastavku pripremili vodeće make-up trendove za jesen 2022!

Ovo su make-up trendovi za jesen 2022!

#1: Blurovane usne

Jarke mat usne nikada neće izaći iz mode, ali nekim danima nam je potrebnija “low-maintenance” opcija i šminka bez puno truda. Upoznajte se sa trendom blurovanih usana. Ove blago pigmentovane usne su nastavak letnjeg “sunburnt blush” trenda. Dakle, iskoristite mat tečni ruž koji će naneti fluffy četkicom za senku, kako biste dobili ovaj finiš. Ovako možete kontrolisati i nivo pigmentacije i blur efekat na ivici usana.

#2: Dragulji na očima

Svi znamo da je serija “Euphoria” vratila popularnost kristala za šminku, a čini se da ovaj trend ne jenjava ni sada. Na revijama smo videli veliki broj modela sa kristalčićima i cirkonima na licu, a vi možete lako postići ovaj look, tako što ćete ajlajnerom iscrtati “putanju” kojom ćete lepiti sitne kristale (uz pomoć lepka za trepavice).

View this post on Instagram

A post shared by marvel (@marvels.makeup)

#3: Vynil usne

Zamislite usne toliko sjajne, da se možete ogledati u njima! To je vynil lips trend. Ovaj glossy tečni ruž pune pigmetnacije obećava neverovatan sjaj koji traje i traje i odoleva jelu i piću. Dakle, na vama je da nabavite blistavo sjajan tečni ruž za usne.

#4: Fashion Goth

Tamne, razmazane, grafički našminkane oči i tamne usne (od ljubičaste do teget) reflektuju modu za jesen/zimu 2022. Ovaj trend ponikao je iz “goth” mode 90-ih. Samo dodajte debeli crni ajlajner, uz ruž boje vina ili trule višnje. Teget olovka za oči naneta na usne kao baza pre karmina će dodati dubinu svakom ružu za usne.

#5: “Underpainting”

Za prirodno rumene obraze i sjaj koji izbija iznutra, isprobajte “underpainting” tehniku šminkanja. Radi se o nanošnjenju kremastih proizvoda za skulpturiranje lica ISPOD tečnog pudera, čime se postiže prirodnije blendanje. Pošto se koriste kremaste formule, dobićete “dewy” finiš i bolju aplikaciju ovih proizvoda, bez vidljivih linija.

#6: Izblajhane obre

Postoji nešto posebno “cool” što se desi sa očima kada izblajhate obrve – možete biti kreativniji sa senkama, jer dobijate više prostora za šminkanje. Poznate ličnosti su zaista prigrlile ovaj trend! Ne morate se potpuno prepustiti blajhanju obrva. Isprobajte najstariji “drag queen” trik za šminkanje: učinite ih nevidljivim uz lepak u stiku, puter za setovanje i tečni korektor jake pokrivne moći!

#7: Divlje obrve

Održavanje i stilizovanje obrva, bilo da radite depilaciju, čupkanje ili laminaciju je skoro pa part-time posao. Na sreću, divlje i prirodne obrve se ponovo vraćaju! Punije obrve, koje su pomalo i “zarasle” su ponovo u fokusu pažnje! Dakle, obrve dobro iščešljajte i popounite gde god su rupice, tankom olovkom.

#8: Glazirana koža

Iako je koža najsjajnija tokom leta, postoje trikovi kako može biti blistava cele godine. To znači da treba da dodate više proizvoda za hidrataciju u rutinu, uključujući i aparat za parenje lica. Tako ćete pročistiti lice, što će omogućiti bolje delovanje seruma, esencija i emulzija, koje daju ovaj “plump” efekat.

Pročitajte još i: Oči poput srne – “Doe eyes” je najnoviji make-up trend

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!