6 koraka do savršeno glatkih i negovanih nogu poput svile!

glatke noge

Posle dugog leta, koža nogu je kod većine dama suva, isušena, a ovo se sve pogoršava s dolaskom hladnijih dana. Koža nogu postaje perutava, suva, a taj osećaj nije nimalo prijatan! Kada pređemo rukom preko potkolenica, osećamo da koža nije glatka nimalo. Zato u nastavku delimo najbolje savete kako da mekanih i glatkih nogu, poput svile, čak i kada je leto završeno!

Glatke i nežne noge – uz naše savete!

#1: Piling kože je obavezan

Odumrle ćelije na površini kože će učiniti da noge deluju grubo, zato je odstranjivanje ovih ćelija prvi korak. Koristite jači piling na bazi zrnaca soli ili grubu rukavicu za piling. Postarajte se da to obavite par sati PRE uklanjanja dlačica.

glatke noge

#2: Koristite kvalitetan brijač

Ako već brijete noge, potrudite se da koristite brijač vrhunskog kvaliteta, jer će učiniti vidljivu razliku. Ovako ćete izbeći posekotine i iritacije nakon brijanja, a dobićete brijanje najbliže koži. Naravno, menjajte ga često!

Naša preporuka je MoroccanOil Shower Gel u nekoj od 5 mirisnih nota!

#3: Koristite gel za tuširanje bez sulfata

Kako biste sprečili dalje isušivanje kože nogu, izbacite jarke, parfimisane gelove za tuširanje, i nabavite kvalitetne tuširalice, bez sulfata, koje vas neće iritirati. Tokom jesenje sezone, poželjna su ulja za tuširanje!

#4: Koristite penu ili gel za brijanje

Zaboravite na brijanje nogu uz pomoć sapuna ili gela za tuširanje! Nabavite penu ili gel za brijanje nogu (možete pozajmiti i partnerovu) i videćete razliku. Većina tih proizvoda kreirana je da smanji trenje između brijača i kože.

glatke noge

#5: Nabavite kvavlitetan puter za telo

Lagani mirišljavi losioni za telo su pogodniji za letnju sezonu, a s dolaskom jeseni, ono što je vašoj koži tela potrebno jesu bogati suflei i puteri za telo. Oni dubinski hrane kožu, daju joj sjaj, i obnavljaju lipidnu barijeru. Neka vam postante navika da se svako veče posle tuširanja namažete ovim tipom proizvoda.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Sufle za telo!

#6: Ulje za telo je obavezno!

Onim danima kada vam je koža tela jako suva, i ne pomaži ni kreme ni puteri, ulje za telo je spasilac! Ako ne volite masan osećaj, preporučujemo suva ulja za telo. Ukoliko želite dodatni sloj hidratacije, namažite bebi-ulje preko nanetog losiona/kreme za telo.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Suvo ulje za telo.

glatke noge

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!