“Uradi sama” piling za detox kože tela – povoljan, a efikasan!

detox kože tela

Duge kupke, mirišljave soli, suvo četkanje – postoji mnogo različitih načina da koži tela priredite detox tretman kod kuće. U ovoj kombinaciji, samo vam fali dobar piling za telo! Znamo da kvalitetni pilinzi mogu dosta koštati, a troše se veoma brzo. Zato vam u nastavku donosimo sjajan recept kako da napravite svoj DIY detox piling za telo, koji će vašu kožu učiniti mekom, glatkom i pročišćenom od toksina i nečistoća. Ovo je baš ono što vam treba pred prolećnu sezonu!

Zašto nam je potreban piling za telo?

Ne zaboravite da je koža naš najveći organ, i zato je važno da ga redovno “održavamo”. Na telu se skupljaju odumrle ćelije kože, koje treba ukloniti – zato tu uskače piling za telo! Veoma je važno da budete svesni svakog sastojka koji nanosite na kožu. Zato radije biramo “uradi sama” prirodne pilinge, koji ne zagađuju okolinu mikro-plastikom (setite se sitnih plastičnih perlica u pilinzima, koje ne mogu da se rastvore, i kao takve zagađuju rečni i morski živi svet).

Redovno korišćenje netoksičnog pilinga će podmladiti kožu tela, ukloniti odumrle ćelije i pokrenuti crikulaciju, što je važan korak za čišćenja unutrašnjih organa. Da ne spominjemo efekat somotske i mekane kože!

Povezano: 6 načina da pilingujete kožu tela – bez pilinga!

piling za telo

Recept za DIY detox piling za telo

Sastojci za oko 2 šolje pilinga:

 • 4 šolje kokosovog ulja
 • 1 šolja epsom (gorke) soli
 • ½ šolje nerafinisane morske soli
 • ½ šolje smeđeg šećera
 • 10+ kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja (probajte eukaliptus ili mentu za detox momenat)
 • 2 kašike meda

Priprema pilinga:

Postavite kokosovo ulje na toplo mesto, tako da se može prirodno otopiti, ili ga nežno zagrejte u keramičkoj posudi iznad blage vatre na šporetu. Najbolje je da ne koristite metalne posude, jer mogu reagovati sa sastojcima. Dodajte potom med, i mešajte.

Na kraju ubacite so i šećer, i dobro mešajte, dok smesa ne postane homogena. Ubacite i eterično ulje u miks. Testirajte miris, da vidite da li vam odgovara. Ako vam je preblag miris, dodajte još par kapi eteričnog ulja.

Prespite smesu u staklenu posudu sa poklopcem, i uživajte u korišćenju!

Povezano: Šećerni vs. slani piling – kada se koristi koji?

piling za telo

Kako deluju sastojci ovog pilinga?

 • Kokosovo ulje je puno nutrijenata, jer hrani i štiti kožu, zahvaljujući trigliceridima, i svojim anti-bakterijskim, anti-viralnim i anti-fungalnim svojstvima.
 • Med takođe poseduje anti-bakterijska, anti-viralna i anti-fungalna svojstva
 • Epsom so je zapravo jedinjenje magnezijuma, minerala ključnog za zdravlje tela. Mnoge osobe sa deficitom magnezijuma imaju nesanicu i druge zdravstvene probeleme.
 • Nerafinisana morska so sadrži mnogo minerala u tragovima, koji preko kože, ulaze u telo i potpomažu imuni sistem.
 • Eterična ulja su korisna, jer osim mirisa, pomažu ćelijskoj obnovi.

Mi vam predlažemo Skinology KAFA piling kremu za lice i telo.

piling za telo

Pročitajte još i: 5 efikasnih detox kupki za izbacivanje toksina iz tela

error: Content is protected !!