7 trikova za savršeno nalakirane nokte bez nereda!

lakiranje noktiju

Ako smatrate da nikako niste vične lakiranju noktiju – dozvolite da vas razuverimo! Iako je mnogo lakše otići u salon kod profesionalca, smatramo da svaka žena mora znati da sama sebi nalakira nokte, jer nekada nećemo biti u prilici da odemo u salon. Ako se zamažete dok lakirate nokte, a lak vam kratko traje na noktima, postoje trikovi i saveti kako da pravilno lakirate nokat i kako da produžite njegovu trajnost. Kao i uvek – donosimo vam najbolje trikove, pravo iz manikir salona!

Lako do savršeno nalakiranih noktiju kod kuće

Trik #1: Nanesite vazelin na zanoktice

Ukoliko ne možete da nalakirate nokte, a da ne zakačite kožu okolo – vazelin je spas! Umočite štapić za uši u vazelin i namažite zanoktice i kožu oko nokta. Ako se i desi da četkicom zakačite kožu okolo, lak se neće zalepiti za kožu, zbog vazelina. Samo pripazite da vazelin ne završi na noktima. Ako se to dogodi – obrišite nokat alkoholom.

Trik #2: Nokat obrišite alkoholom

Jedan dobar trik koji primenjuju nail tehničari jeste da nokatnu ploču očiste alkoholom, pre lakiranja. Zašto to rade? Nokat ima svoju prirodnu masnoću, koja deluje kao lubrikant, a osim toga, na noktima završi i masnoća sa prstiju. Zato je važno tu masnoću uklonite, kako bi vam lak duže trajao na noktima.

lakiranje noktiju

Trik #3: Baza za lak je obavezna

Iako mislite da je ovo samo jedan korak više, koji vam produžava vreme lakiranja noktiju – znajte da vredi! Jedan sloj baze daju laku podlogu za koju će se uhvatiti, čineći vaš manikir dugotrajnijim, za nekoliko dana. Baza takođe sprečava prebojavanje nokta.

Povezano: 8 načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte

Trik #4: Lakirajte u samo 3 poteza

Per nego što počnete sa lakiranjem noktiju, zapamtite da vam je potrebno samo 3 poteza da namažete ceo nokat. Nanesite jednu veću tačku laka u koren nokta, povucite četkicu na levo, potom na desno i niz sredinu nokta – i to je to! Nema potrebe da više puta prelazite četkicom preko nokta, jer ćete dobiti ružne štrafte od četkice.

Trik #5: Nanesite samo 2-3 sloja laka

Ako koristite svetliji lak, nešto slabije pigmentacije, biće vam potrebna 3 tanka sloja, a za sve ostale nijanse, slobodno možete naneti samo dva sloja boje. Jedan sloj nikako nije dovoljan (čak ni kod formula koje obećavaju pokrivnu moć u samo jednom sloju). Dva sloja će dati puniju boju i dugotrajniji efekat laka.

lakiranje noktiju

Trik #6: Počistite greške

Ako ste slučajno zakačili kožu oko nokta, morate biti precizni sa tehnikom čišćenja. Uzmite staru četkicu za karmin (malu, pljosnatu sintetičku), umočite je u skidač laka, i precizno počistite ivice. U ove svrhe možete koristiti i staru kosu četkicu za obrve.

Trik #7: Završite sve top coat-om

Tajna sjajnog i otpornog manikira je završni nadlak! Izbegavajte one brzosušeće, jer su često puni štetnih sastojaka, koji stanjuju nokatnu ploču. Radije odaberite neki sa gel efektom, koji će dati punoću i vrhunsku sjaj nokatnoj ploči. Kada nanosite top coat, postarajte se da ga namažete i na ivicu nokta, kako biste je “zatvorili” i sprečili pojavu ružne bele linije posle par dana.

Mi vam predlažemo NSP 2 u 1 base i top coat lak.

Koja je vaša tajna perfektnog kućnog manikira? Pišite nam u komentarima.

Pročitajte još i: 10 trikova koji će vam promeniti lakiranje noktiju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!