8 načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte!

sušenje laka za nokte

Žena je bespomoćna samo dok joj se ne osuši lak na noktima, zar ne? Znamo da je najveća “muka” kod lakiranja noktiju, upravo čekanje da se on u potpunosti osuši (neka podigne ruku ona koja redovno “zakači” lak, jer se nije osušio kako treba!). Prošli su dani kada samo sedimo i čekamo da se lak osuši – zato vam donosimo 8 proverenih načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte!

Kako da ubrzate sušenje laka za nokte?

#1: Zaledite nokte!

Iako ne mislimo bukvalno – kako biste ubrzali sušenje laka, jednostavno ubacite ruke u zamrzivač na par minuta. Na ovaj način, lak će se stegnuti i učvrstiti na noktima, bez rizika od razmrljavanja! Samo se pripazite da ne zakačite nokte o kesu povrća ili posudu za led!

#2: Koristite kapi za brže sušenje

Ako do sada niste probale ovaj genijalan proizvod – to morate učiniti što pre! Kapi za sušenje laka su na uljanoj bazi, i kreirane su tako da se nanesu pipetom, kako bi osušile lak u roku od 60 sekundi! Samo nanesite jednu kap na sveže nanet lak i voila!

#3: Maslinovo ulje

Poznato kao alternativa kapima za sušenje laka, maslinovo ulje takođe ubrzava ovaj proces. Ujedno, maslinovo ulje hrani i vaše zanokte. Zato ga nanesite uz pomoć pipete, samo jednu kap na nokatnu ploču!

#4: Ledena voda

Ako potpite sveže nalakirane nokte u ledenu vodu, na taj način ćete “šokirati” lak, te će se on stegnuti, usled drastične promene temperature. Kako biste izbegli razmrljavanje laka, budite pažljivi da na zakačite nokte o kockice leda ili stranice činije. Isti efekat ćete dobiti i ako držite nokte pod nežnim mlazim hladne vode.

Povezano: Kako da lak na noktima duže traje?

#5: Manje je više

Umesto jednog debelog sloja laka, ukoliko nalakirate 2 tanja, dobićete kraće vreme sušenja noktiju. Najlakši način da postignete je da ne uzmete previše laka četkicom, i da je obrišete o grlić bočice, posle svakog umakanja.

lakiranje noktiju

#6: Kada žurite – metalik lak!

Da li ste znale da se metalik lakovi za nokte suše brže? Njihov finiš ujedno zahteva manje slojeva za nanošenje. Metalik lakovi su super brzinska opcija kada žurite i nemate vreme da sušite lak.

#7: Sušite ih fenom

Sušenje laka možete ubrati i ako uključite fen za kosu, ali samo na HLADNO duvanje! Inače ćete upropastiti lak, koji će početi da se topi sa noktiju, usled visoke temperature.

#8: Quick Dry Top Coat

Kako biste stvari izdigli na viši nivo, nabavite brzosušeći nadlak! Nalakirajte ga kada je vaš lak na noktima suv oko 70%, kako biste ubrzali sušenje i fiksirali boju.

Predlažemo vam NSP Seal & Protect zaštitni top coat!

Pročitajte još i: Osušite lak na noktima za samo jedan minut!

error: Content is protected !!