8 načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte!

By  |  0 Comments

Žena je bespomoćna samo dok joj se ne osuši lak na noktima, zar ne? Znamo da je najveća “muka” kod lakiranja noktiju, upravo čekanje da se on u potpunosti osuši (neka podigne ruku ona koja redovno “zakači” lak, jer se nije osušio kako treba!). Prošli su dani kada samo sedimo i čekamo da se lak osuši – zato vam donosimo 8 proverenih načina kako da ubrzate sušenje laka za nokte!

Kako da ubrzate sušenje laka za nokte?

#1: Zaledite nokte!

Iako ne mislimo bukvalno – kako biste ubrzali sušenje laka, jednostavno ubacite ruke u zamrzivač na par minuta. Na ovaj način, lak će se stegnuti i učvrstiti na noktima, bez rizika od razmrljavanja! Samo se pripazite da ne zakačite nokte o kesu povrća ili posudu za led!

#2: Koristite kapi za brže sušenje

Ako do sada niste probale ovaj genijalan proizvod – to morate učiniti što pre! Kapi za sušenje laka su na uljanoj bazi, i kreirane su tako da se nanesu pipetom, kako bi osušile lak u roku od 60 sekundi! Samo nanesite jednu kap na sveže nanet lak i voila!

#3: Maslinovo ulje

Poznato kao alternativa kapima za sušenje laka, maslinovo ulje takođe ubrzava ovaj proces. Ujedno, maslinovo ulje hrani i vaše zanokte. Zato ga nanesite uz pomoć pipete, samo jednu kap na nokatnu ploču!

#4: Ledena voda

Ako potpite sveže nalakirane nokte u ledenu vodu, na taj način ćete “šokirati” lak, te će se on stegnuti, usled drastične promene temperature. Kako biste izbegli razmrljavanje laka, budite pažljivi da na zakačite nokte o kockice leda ili stranice činije. Isti efekat ćete dobiti i ako držite nokte pod nežnim mlazim hladne vode.

Povezano: Kako da lak na noktima duže traje?

#5: Manje je više

Umesto jednog debelog sloja laka, ukoliko nalakirate 2 tanja, dobićete kraće vreme sušenja noktiju. Najlakši način da postignete je da ne uzmete previše laka četkicom, i da je obrišete o grlić bočice, posle svakog umakanja.

lakiranje noktiju

#6: Kada žurite – metalik lak!

Da li ste znale da se metalik lakovi za nokte suše brže? Njihov finiš ujedno zahteva manje slojeva za nanošenje. Metalik lakovi su super brzinska opcija kada žurite i nemate vreme da sušite lak.

#7: Sušite ih fenom

Sušenje laka možete ubrati i ako uključite fen za kosu, ali samo na HLADNO duvanje! Inače ćete upropastiti lak, koji će početi da se topi sa noktiju, usled visoke temperature.

#8: Quick Dry Top Coat

Kako biste stvari izdigli na viši nivo, nabavite brzosušeći nadlak! Nalakirajte ga kada je vaš lak na noktima suv oko 70%, kako biste ubrzali sušenje i fiksirali boju.

Predlažemo vam NSP Seal & Protect zaštitni top coat!

Pročitajte još i: Osušite lak na noktima za samo jedan minut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!