7 tipova HAJLAJTERA i kako da odaberete onaj pravi!

tipovi hajlajtera

Blistava i sjajna koža je imperativ lepote već duže vreme, a to znači da je najvoljeniji komad šminke upravo – hajlajter! Kada bolje pogledate po drogerijama i parfimerijama, ponuda hajlajtera nikada nije bila veća, a gotovo svake nedelje se lansira neki novi! Kako biste se snašli u moru ponude hajlajtera, donosimo vam pregled 7 tipova ovog proizvoda, i kako da odaberete onaj pravi za vaše make-up potrebe!

Kako da izaberete savršen tip hajlajtera?

#1: Strobing kreme

Ako želite da koži podarite taj sjaj “izntura”, strobing kreme su pravo rešenje! One se mogu naneti čak i kao iluminirajući prajmer, pre ili posle baze za šminku, kako bi vaše lice dobilo taj suptilni sjaj. Strobing krema se može naneti i preko tečnog pudera, na ključne tačke lica koje želite da osvetlite. Strobing krema je idealna za suvi tip kože!

#2: Neobični hajlajteri

Sada, kao mogućnosti imate najrazličitije hajlajtere za svaku priliku, zahvaljujući kreativnosti make-up brendova! Mogu se naći pizza, rainbow ili mermaid hajlajteri, u posve neobičnim nijansama za ovaj tip make-up proizvoda. Na make-up tržištu postoji čak i crni hajlajter – o, da! Većina njih nije nosiva na svakodnevnoj bazi, i pogodniji su za neke tematske prilike ili maskenbale. Osim toga, predstavljaju zanimljiv komad za kolekcionare šminke.

Povezano: Najbolje četkice za hajlajter – 4 modela koja vam trebaju!

View this post on Instagram

A post shared by angela⁷ ?? (@vangoghs.png) on

#3: Jelly hajlajter

Najnoviji tip hajlajtera koji je “zaludeo” savet jeste jelly hajlajter. Njegova želatinasta konzistencija je ujedno i zabavna, ali i praktična, jer daje pigmentovani potez sjaja na koži. Ovaj hajlajter se lako može nadogradtii i postići neverovatan sjaj lica, ramena i dekoltea.

#4: Praškasti hajlajter

Ovo je tip hajlajtera koji svaka od nas poseduje! Praškasti hajlajter možemo naći u formi presovanog kamena u panu, ili bukvalno – u prahu! Koristi se sa četkicom, kao poslednji korak u šminkanju, i lak je za početnike. Praškasti hajlajter je bolje rešenje od tečnog, ako imate masnu kožu!

#5: Hajlajter u stiku

Ako ste novi u svetu šminke – ovaj hajlajter je idealan za vas! U formi debelog kreona ili stika, šimerasti hajlajter se direktno nanosi na visoke tačke lica, i potom blenda prstima! Ništa lakše! Hajlajter u stiku je idealan za zrelu i suvu kožu, kao i za sve make-up početnice!

Povezano: Vodič – Kako da odaberete hajlajter prema tonu kože?

#6: Brick hajlajter

Kako biste dobili više nijansi za svoj novac – odaberite brick hajlajter! Ovaj tip proizvoda ima više različitih tonova u sebi, poređanih u štraftama, koje možete koristiti odvojeno, ili izblendati zajedno. Na taj način možete postići svoju individualnu nijansu. Brick hajlajter je odičan proizvod, ako volite da eksperimentišete sa nijansama, ali da ne potrošite puno novca.

#7: Tečni hajlajter

Ako ste make-up profesionalac, i znate da radite sa hajlajterima, tečni tip proizvoda je za vas! Samo jedna jedina kap je neverovatno pigmetnovana, i potrebno je da se dobro ublenda u kožu. Ali, kada se dobro nanese – izgleda savršeno, u editorial stilu! Tečni hajlajter je namenjen iskusnijim korisnicama, koje umeju da ga dobro izblendaju.

Pročitajte još i: Sjajna koža – 8 regija na licu za nanošenje hajlatera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!