Kako da iznesete CRVENI KARMIN na usnama tokom dana?

crveni karmin

Crveni karmin je oduvek bio rezervisan za formalne, ili barem, večernje prilike. Uz malu crnu haljinu i dobre štikle, crveni karmin predstavljao jetrešnjicu na torti celokupnog izgleda. Ali, potpuna je grehota, da takav make-up proizvod rezervišete samo za večernje prilike! Zapravo, možete ga izneti na usnama i tokom dnevnih prilika, bilo da radite u kancelariji, pijete kafu u sred dana, ili ga nosite samo vikendom!

Crveni karmin tokom dana: 7 saveta

#1: Počnite uvek od podtona

Baš kao što ste naučili to za odabir nijanse tečnog pudera, isto važi i za crveni karmin! Ako ste hladnijeg tena, što znači da imate roze, crvene ili plave podtonove kože, savršeni crveni ruž za vas je onaj sa plavičastim odsjajem. To su boje brusnice, trešnje ili bugundca. Ako ste toplijeg tena (imate žute ili zlatne podtonove kože), opredelite se za crvene u narandžastom spektru boja, poput boje lososa, korala, sijene ili terakote.

crveni karmin

#2: Ne držite se samo jedne teksture karmina

Umesto što smatrate da savršen crveni ruž mora biti mat – ova tekstura je možda prejaka za dnevno svetlo. Razgirajte se različitim teksturama – probajte tečni karmin, sjajni stain ili metalizirani saten karmin! Videćete kako će ove teksture možda bolje pristajati za dnevne prilike!

Povezano: Uskladite crveni karmin sa bojom odeće!

#3: Dobro pripremite usne

Crvene usne zahtevaju ispeglanu površinu, čak i ako nosite jedva vidljivu, stain boju. Kako biste izneli crveni karmin u najboljem svetlu, najpre pripremite usne, tako što ćete ih ispilingovati, a potom hidrirati balzamom za usne!

#4: Definišite usne olovkom

Kada nosite crveni karmin, olovka za usne je obavezna! Ipak, pošto nosite crvene usne tokom dana, umesto crvenog liplajnera, uokvirite usne nude ili prozirnom olovkom, kako biste sprečili “račvanje” i “curenje” karmina van ivica. Koristite kratke i nežne poteze, kako biste ostali u okviru prirodne linije usana.

olovka za usne

#5: Setujte karmin prahom

Produžite trajanje ruža i osigurajte maksimalnu dugotrajnost uz fiksiranje puderom u prahu! Kada ste naneli prvi sloj ruža, uz pomoć rastresite četke nanesite malo transparentnog pudera u prahu na usne. Pustite da se sve osuši, i nanesite sledeći sloj karmina.

#6: Neka ostatak šminke bude jednostavan

Kada nosite crveni ruž na dnevnoj bazi, potrudite se da ostatak vaše šminke bude neutralan i minimalan. On će sam učiniti da vam lice posvetli i da se oči otvore. Samo dodajte malo korektora i rumenila na obraze, i možda mrvicu hajlajtera!

Povezano: Kako da našminkate oči uz crveni karmin?

crveni karmin

#7: Ponašajte se samopouzdano

Ključ nošenja svake jake boje na usnama je – samopouzdanje! Ako se osećate neugodno ili nesigurno oko šminke (ili sebe), to se vidi. Zato, kada nosite crveni karmin na usnama tokom dana, uparite ga sa osmehom, i dobrim držanjem tela. Žena puna samopouzdanja je lepa žena!

Pročitajte još i: Kako da najlakše skinete crveni ruž sa usana?

error: Content is protected !!