4 nova neobična eyeliner trenda koja morate isprobati!

eyeliner trend
Instagram/Printscreen

Davno su prošli dani kada su postala “pravila” u šminkanju. Sada više ne nosimo isključivo crni ajlajner u klasičnom stilu – već je trend da se zabavimo i budemo kreativne, kada je reč o šminkanju. Beauty blogerke i influenserke na mrežama poput Instagrama i Tik Tok-a nam pokazuju kako možemo isprobate nešto drugačije i zabavne eyeliner trendove. U nastavku smo vam izdvojili 4 najzanimljivija, koja možete rekreirati!

Isprobajte ove eyeliner trendove

#1: Confetti eyeliner

Najraznobojniji ajlajner sa ove liste je definitivno confetti ajlajner. Ovaj stil ajlajnera podrazumeva nanošenje raznobojnih tačkica, jednu za drugom, uz liniju trepavica, kako biste imitirale izgled konfetica. Možete napraviti i tehnikolor krilca u različitim oblicima.

  • Počnite sa crtanjem tačkica u različitim bojama (trebaće vam bar 3 različita ajlajnera u  boje), veoma blizu liniji gornjih trepavica.
  • Polako, počnite da tačkate prema spolja, kako biste iscrtale krilce.
  • Kada ste zadovoljne sa dužinom i oblikom, uzmite štapić za uši umočen u micelarnu vodu i počistite krilce odozgo, kako bi bilo oštro.
View this post on Instagram

A post shared by Keri Blair (@keriblair)

#2: Unicorn eyeliner

Za ljubitelje jednoroga – ovo je pravo make-up remek-delo. Ovaj stil šminkanja daje mistični twist vašem regularnom krilcu i pretvara ga u rog jednoroga. Zapravo – treba da iscrate obično krilce (poželjno pastelnim tonovima) i onda nacrtate swirl oko krila različitim bojama, kako bi ličio na rok jednoroga.

  • Počnite sa crtanjem krilca ajlajnera svetlom nijansom. Možete koristiti čak i beli ajlajner. Neka vaše krilce bude nešto deblje za ovaj look.
  • Potom, uzmite tamniji ajlajner i počnite da crtate swirl šare oko krilca
  • Počnite da crate tanku liniju preko krila, i potom nacrtataje malo slovo “c” pored krila kako biste imitirale vrh jadnorogovog roga. Ovo će učiniti da swirl bude skriven ispod roga.
  • Dodajte još jednu malu liniju preko krila i ponovite.

Povezano: Tik-Tok make-up trend – isprobate “puppy” ajlajner!

#3: Crease eyeliner

Ako ste umorni od toga da vam se ajlajner razlije u pregib oka – napravite od njega make-up stil. Najnoviji eyeliner trend podrazumeva da prevučete krilce ajlajnera preko pregiba kapka za intenzivnu definiciju i dramu. Za ovaj look će vam trebati crni ajlajner sa tankim vrhom, koji će omogućiti lako crtanje linije ajlajnera.

  • Počnite sa crtanjem linije uz liniju gornjih trepavica i produžite je ka spolja da napravite krilce.
  • Ne plašite se da produžite krilce, pošto ono mora da se spoji se linijom koju ćete nacrtati u pregibu kapka.
  • Sada, u kratkim potezima, vucite vrh krilca ajlajnera ka unutra, kako biste spojile ove dve linije. Neka ajlajner bude suptilan ili dramatičan, prema vašoj želji.

#4: Green eyeliner

Zelena boja je super trendy za 2022 – generacija Z je poludela za ovom nijnasom šminke. Zato, batalite stari crni ajlajner i pridružite se zelenom timu. Jednostavno kreirate koji god look želite uz jarko zeleni ajlajner. Ako ste fan svetlo zelene boje, možete naći i ajlajner u toj boji.

Pročitajte još i: Ajlajner u unutrašnjem uglu oka – viralni trend koji već volimo

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!