6 saveta kako da izvučete maksimum iz losiona za telo

losion za telo

Losion za telo je esencijalni beauty proizvod u svačijoj rutini nege tela, posebno tokom zimskih meseca kada je koža suvlja i peruta se. A da li ste znale da je losion za telo može učiniti mnogo više nego samo hidrirati kožu? Od primene u DIY proizvodima, pa do drugih namena, poput kreme za brijanje, losion za telo je višenamenski praktičan proizvod. Evo kako možete izvući maksimum iz njega!

Evo kako možete izvući maksimum iz losiona za telo

#1: Napravite DIY piling za telo

Ako nemate piling za telo kod kuće – možete napraviti kućni, uz pomoć losiona za telo! Sve što vam je potrebno jeste da prespete nekoliko kašika losiona za telo u posebnu činiju, dodajte oko pola šolje kristal šećera u miks. Kristali šećera će poslužiti kao eksfolirajući agens. Kada se šećer pomešao sa losionom, razmažite ga po telu i dobro umasirajte kružnim pokretima, kako biste uklonile odumrle ćelije kože, nečistoću i višak sebuma sa kože tela! Bonus – posle ispiranja ovog DIY pilinga, ne morate mazati telo!

losion za telo

#2: Umesto kreme za brijanje

Losion za telo podmazuje i hidrira kožu tela, baš kao standardna krema za brijanje, stvarajući glatku barijeru između sečiva i kože. Kada ste završili sa brijanjem, samo prebrišite losion vlažnom krpicom i umasirajte ulje u kožu za zdravi sjaj!

Povezano: “Uradi sama” prirodni puter za telo koji oporavlja i najsuvlju kožu

#3: Nanesite ga na toplu kožu

Ako vam je koža tela hladna, probajte da je ugrejete toplim peškirom pre nanošenja losiona. Toplina kože će omogućiti da se proizvod bolje upije. Ovo koži daje hidrataciju, što je veoma važnu za optimalno upijanje preparata.

losion za telo

#4: Držite se rasporeda

Još jedan način da zaista iskoristite losion za telo i sve njegove benefite, jeste da ga nanosite na kožu u pravo vreme. A pritom ne mislio samo na mazanje posle tuširanja, dok je koža još vlažna. Namažite telo losion posle vežbanja, posle brijanja, pre odlaska u krevet, posle pilinga i na ruke – nakon njihovog pranja i dezinfekcije.

Mi vam predlažemo Marrakesh Hemp Seed Skinny Dip losion za telo.

Pročitajte još i: 4 situacije kada je najbolje naneti losion za telo

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!