Kreme za samopotamnjivanje

Instant rešenje za preplanuli ten – kreme za samopotamnjivanje. Da li je i dobro? I da li je važno kako se nanose? Još kako, ako niste vični nanošenju ove kreme, pročitajte na šta treba da obratite pažnju.

Da li su kreme za samopotamnjivanje štetne ili ne?

Vrlo često kreme za samopotamnjivanje su osporavane zbog štetnih sastojaka koje sadrže, pri čemu se kao posledice najčešće pominju smanjenje plodnosti, gojaznost, hormonski problemi pa čak i rak. Ipak, žene ih koriste tokom cele godine jer preplanuli ten se vezuje za osećaj zadovoljstva i lepši izgled, a lepotaza šta su dame spremne dosta toga da istrpe i previde.

Pravilno nanošenje krema za samopotamnjivanje

Jako je važno kako ćete naneti kremu za samopotamnjivanje da vam koža ne bi bila flekava i šarena već da bi boja bila ujednačena. Dve stvari su naročito bitne:

  • piling
  • mleko za telo.

Pilingom uklonite izumrle ćelije kože i izjednačite površinu kako bi koža ujednačenko upila losion ili kremu za samopotamnjivanje. Pre nego što ih nanesete jako je važno da koža bude hidrirana da bi se boja jednako rasporedila. Postoje i kreme koje su same po sebi jako hidratantne, ali ako vam je koža suva nemojte rizikovati već nanesite mleko za telo pre kreme za samopotamnjivanje.

Losioni i kreme za samopotamnjivanje se nanose kružnim pokretima pri čemu na tamnije delove tela kao što su kolena, laktovi, kao i na ostale pregibe na telu treba naneti manje materijala. Pazite da vam krema ne ostane na noktimai šakama i nakon nanošenja operite ruke, da vam prsti i šake ne budu šareni. Posebnu pažnju obratite na lice, ako i tu nanosite kremu za samopotamnjivanje, mada je uvek bolje da to bude baš ona koja je za lice i napravljena a ne za telo.

Kada svuda nanesete kremu sačekajte da se dobro osuši, nekih 30-ak minuta pa se tek onda obucite.

Pažljivo izaberite nijansu

Kod ovih krema treba obratiti pažnju na izbor odgovarajuće nijanse, jer se često dogodi da ona bude narandžasta a niko od nas ne želi takav ten. Zato je najbolje da dan ranije obavite testiranje boje, da ne bude neprijatnog iznenađenja a istovremeno ćete proveriti i eventualnu alegijsku reakciju.

Uvek je dobro rešenje da kremu za samopotamnjivanje nanesete pre spavanja i da se ujutru probudite sa novim tenom. A ako ispopštujete ova pravila biće to lepo iznenađenje.

error: Content is protected !!