Kako da najlakše skinete crveni ruž sa usana?

crveni ruž

Nošenje crvenog ruža je osnažavajuće za ženu. Dajte nam dobar, tečni crveni ruž, koji se ne skuplja na usnama i odmah se osećamo kao da možemo osvojiti svet. Koliko god da su ove formule dobre, ponekada taj vatreni ruž može ostaviti upornu crvenu prebojenost usana, koja se teško skida. Zato vam u nastavku donosimo trikove i savete kako da nežno uklonite i sprečite prebojavanje usana od crvenog ruža.

Četiri saveta kako da najefikasnije uklonite crveni ruž sa usana

#1: Koristite skidač šminke na bazi ulja

Najbolji način da skinete jarko crveni tečni karmin sa usana je uz pomoć uljanog skidača šminke, ili čistog ulja. Ono će rastopiti šminku, a potom sve ovo ukloniti pljuskanjem tople vode, i na samom kraju, ostatke uklonite vlažnim tuferima ili vlažnom maramicom.

skidanje šminke

#2: Koristite prajmer za usne

Prevencija je najbolji lek. Ako želite da nosite karmin u jarkoj boji, ali i da smanjite prebojenost usana nakon, predlažemo vam da se naoružate prajmerom za usne. On se nalazi u formi stika, koji predstavlja barijeru između ruža i vaših usana, a ujedno produžava njegovu trajnost. Win-win situacija! Prajmer za usne potražite u drogerijama.

Povezano: 5 stvari koje vam niko nije rekao o tečnim mat karminima

#3: Neka vam usne bude uvek hidrirane

Suva i gruba koža usana više upija ruž, i samim tim, više se prebojava, u odnosu na meke, hidrirane usne. Zato je važno da vam usne budu hidrirane svakodnevno. Najpre uklonite mrtvu kožu sa usana, uz pomoć pilinga. Usne potom hidrirajte balzamom za usne. Na ovaj način ćete omekšati usne, kako bi one bile sočne i jedre, i samim tim, upijale manje boje.

nega i hidratacija usana

#4: Kad ništa drugo ne radi, uzmite micelarnu vodu ili gel za umivanje

Ako samo ulje nije dovoljno da razloži crveni tečni ruž sa usana, malo micelarne vode ili čistača za lice će pomoći. Nemojte preterivati doduše, oba ova proizvoda mogu isušiti usne dodatno. Nakon čišćenja boje sa usana, ispiingujte ih, i nanesite deblji sloj balzama za usne.

Naša preporuka crvenog mat karmina je City Color Be Matte ruž u nijansi Sammy.

Pročitajte još i: 5 nijansi karmina koje čine zube belim i blistavim


error: Content is protected !!