5 stvari koje vam niko nije rekao o TEČNIM mat karminima

tečni mat karmini

Tečni mat karmini nisu najnovija beauty opsesija – ušli su na velika vrata pre nekoliko sezona i od tada su HIT! Oni su dugotrajni, svi ih nose, mogu izdržati ceo radni dan, poljupce, kafu i ručak. Jedan nezamenljiv proizvod ako volite da budete bezbrižne kada je reč o make-upu! Ipak – ovih nekoliko stvari sigurno niste znale o tečnim mat karninima, a jako su korisne!

Ovih 5 stvari niste znale o tečnim mat karminima

#1: Morate dobro pripremiti usne

Tečni mat karmini su dugotrajni, stoga je njihova formula malo isušujuća. Što znači da će pokazati svako nesavršenost na usnama – ljuspanje, suvoću, neravnine… Kako bi vam mat karmin lepo izgledao na usnama, važno je da dobro pripremite usne.

Idealno je da pre aplikacije tečnog mat karmina uradite blagi piling usana uz deblji sloj labela i malo šećera. Nakon toga nanesite balzam za usne, dok šminkate ostatak lica. Kada usne dođu na red – obavezno obrišite višak balzama i vaše usne će imato glatko platno za mat boju!

Povezano: Usne su vam suve, a želite da nosite mat karmin? Evo rešenja!

Attractive woman applying lip balm

#2: Jedan sloj je sasvim dovoljen

Tečni mat karmini su formulisani kao visokopigmentovani sa somotskim finišom koji dobijate u samo jednom potezu četkicom. Zato su kreirani da se nanose u samo jednom sloju. Dodatni slojevi će izgledati veoma ružno: uz ljuspanje, uvlačenje u linije i predebeli sloj.

#3: Nemojte trljati usne

Ako inače volite da protrljate usne međusobno, kao kada naneste sjaj ili kremasti karmin – to nemojte činiti sa tečnim mat karminima. Nanesite tečni mat karmin prvo na donju usnu, pa potom na gornju, i pustite da se osuši 10-ak sekundi. Ako protrljate usne, one će izgledati suvo i flekavo.

Ako niste ljubitelj tečnih mat formula, predlažemo klasičan mat karmin u stiku za svaki dan – City Color Be Matte karmin u rozikastoj Mauve nijansi.

Beauty. Close up view of beautiful woman lips with red matt lips

#4: Ne popravljajte tečni mat karmin

Ako vam se deo tečnog karmina skinuo posle jela, nikako nemojte dodavati novi sloj ili pokušati da “zakrpite” ćelava mesta. Napravićete nered, karmin će se uvući u sve linije na usnama, a vaše usne će izgledati suvo i ljuspasto. Tečni mat karmin se popravlja na sledeći način: obrišite stari karmin sa usana vlažnom maramicom, i nanesite novi sloj na čiste usne.

#5: Trebaće vam dobar skidač šminke

Pošto su formule tečnih mat karmina napravljene da dugo traju – imaćete poteškoće da ga uklonite, posebno kod crvenih i tamnih nijansi. Zato nabavite dobar uljani ili dvofazni skidač vodootporne šminke, kojim ćete natopiti pamučni tufer. Tufer potom držite nekoliko sekundi kako bi rastopio formulu.

Pročitajte još i: Kako da matirate bilo koji karmin – Brzi trik!

error: Content is protected !!