5 nijansi karmina koje čine zube belim i blistavim

By  |  2 Comments

Nema ništa gore nego kada se našminkate glamurozno, a onda shvatite da vaši zubi i nisu toliko biserno beli kao što biste želeli. Žućkasti osmeh zaista može pokvariti make-up look, posebno ako imate svečanu priliku ispred sebe. Na sreću, boja karmina zaista može učiniti da vaši zubi deluju blistavije i belje! Šminka je zaista magija! U nastavku vam donosimo predloge za 5 nijansi koje će vam vizuelno izbeliti zube!

Nijanse karmina za belji osmeh

#1: Rozikasto nude nijansa

Ne možemo poreći da su nude usne savršeni izbor za baš svaku priliku. Možete je nositi svakog dana na posao ili upariti sa jačim smokey eye efektom za večernji izlazak. Kako biste pojačali svetlinu i belinu zuba, klonite se breskvastih i braonkastih nude nijansi (koje su prirodno toplog podtona), jer će zube učiniti žućima. Umesto njih, birajte rozikaste nude boje, koje imaju u sebi hladan podton.

Povezano: Vodič – savršeni nude karmin za svaki ten

karmini za belje zube

#2: Berry nijansa

Da li ste fan tamnih, odvažnih boja na usnama? Sačekajte jesen i priglirte vampy usne, uz neodoljive nijanse bobica! Ljubičasta podloga svih berry karmina će izbalansirati žutilo zuba i vizuelno ga neutralisati! Klonite se berry nijansa koje u sebi imaju topao podton. Ne zaboravite da berry karmini (kao i svi tamniji), traže obaveznu olovku kako biste precizno naneli boju.

karmini za belje zube

#3: Crvena nijansa sa plavim podtonom

Crvene usne su neprevazidjena klasika. Dok su asocijacija na prazničnu sezonu, ipak znamo da make-up pravila više ne važe: slobodno je ponesite na posao ili za popodnevnu kafu! Birajte uvek crvene nijanse koje imaju hladan, plavičasti podton, jer će vaše zube učiniti beljima! Klonite se crvenih sa narandžastim i ciglastim podtonom.

Naš predlog je City Color Be Matte karmin u nijansi Lola, hladnog podtona.

karmini za belje zube

#4: Hladna roze nijansa

Ako za dnevnu varijantu želite nešto što ipak nije toliko neutralno kao pinky nude boja, isprobajte hladnu roze nijansu. Ovakva pink boja mora imati u sebi plavičasti ili ljubičasti podton (popularna mauve boja). Čuvajte se toplih pink nijansi koje imaju koralni ili blago narandžasti podton, jer će istaći žutilo zuba.

Mi vam predlažemo City Color Be Matte karmin u nijansi Mauve, hladnog roze podtona.

karmini za belje zube

#5: Plava nijansa

Izađite iz zone komfora sa trendy plavim karminom! Kada je reč o karminima koji vizuelno čine zube beljima, najbolje što možete da nadjete za ekstreman efekat je plavi karmin. Bilo da volite svetlije ili tamnije plave karmine – pronadjite vašu preferenciju. Ovu bold nijansu čuvajte za večernji izlazak ili ludu noć u klubu, jer ipak nije mnogo nosiva na dnevnoj bazi.

Povezano: Blistav osmeh – 3 načina za izbeljivanje zuba

karmini za belje zube

Dva bonus saveta za belje zube

1. Finiš i tekstura su važni

Pre nego što prionete na pipkanje testera karmina u drogeriji, razmislite i o njegovom finišu, jer ovaj faktor igra važnu ulogu u posvetljivanju zuba. Izbegavajte karmine sa mnogo šimera, posebno onih sa srebrnim česticama. Mogu učiniti da vaši zubi deluju prljavi. S druge strane – najbolji finiš sa blistavi osmeh je blagi sjajni finiš karmina.

2. Napravite dobru podlogu za karmin

Koju god boju da odaberete, važno je da imate glatko platno za nanošenje karmina, jer on ima važnu ullgu za vaš osmeh i sveopšti beauty izgled. Kako bi vaše usne bile meke i glatke, ispilingujte ih uz pomoć pilinga za usne, koji možete napravit i same uz malo kokosovog ulja i smeđeg šećera!

Pročitajte još i: Idealna nijansa karmina za različite boje kose i podtonove kože

2 Comments

  1. damabezblama

    08.08.2019. at 16:04

    Vrlo simpatičan članak, nisam znala da boja karmina može da utiče na boju zuba. protivnik sam izbeljivanja zuba agresivnim metodama, pa je svaki savet i prirodna nega ono što me zanima.Izbegavam klasične paste jer su pune fluora.Isključivo prirodni preparati,npr.zeozub-pasta sa zeolitom ili aktivni ugalj, soda bikarbona…

  2. sara

    08.08.2019. at 22:31

    Uz karmin i blistave zube, ide i zeo zub pasta za zube sa zeolitom, potpuno prirodna bez hemijskih primesa, odlicna i za negovanje desni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!