Vodič: Savršen NUDE karmin za svaki ten

nude karmin

Nude karmin je vanvremenska klasika, trend koji nikad neće izbledeti. Savšeno se uklapa u svako dobra dana, za svaku priliku, kao i uz svaki make-up. Ključ je da pronađete onu savršenu odgovorajuću nijansu za svoj podton kože, jer ukoliko pogrešite sa nude karminom, možete izgledati isprano i beživotno. Zato vam donosimo mali vodič koji će vam u tome pomoći!

Nude karmini zaista postoje u pregršt različitih nijansi i finiša, koje idu od najsvetlije boje kože (boja korektora u stiku), preko tamne bež, boje kapućina, moche, nude roze, breskavsto nude mauve nude, braon itd. Kada kupujemo nude karmin želimo neutralan, ali definisan izgled usana.

Na šta treba da obratite pažnju?

Testirajte karmin

Kako ne biste omašili u nijansi karmina, glavno pravilo je da ga obavezno morate testirati pre nego što ga kupite i ponesete kući. Naravno, to ne znači da testerom našminkate usta – naime, tester isprobajte na unutrašnjosti ručnog zgloba, koja će više odgovarati vašoj boji tena.

Beautiful woman shopping in beauty store.

Uskladite ga sa bojom ivice usana

Spoljašnje ivice usana su često tamnije boje nego ostatak usana. Kada tražite nude karmin, neka ne bude svetliji od spoljašnje ivice usana, inače ćete dobiti ispran efekat.

Povezano: Savršene usne – 5 EFEKTNIH načina nanošenja karmina

Držite se vaše prirodne boje usana

Odaberite nijansu koja je slična vašoj prirodnoj boji usana – i držite se tog spektra nijansi. Dakle, ako imate prirodno rozikaste usne – nude roze su izbor za vas!

Nude karmin za vaš podton kože

Ako ne znate kako da odredite podton kože – pročitajte Kako da odredite podton kože i predlozi šminke za svaki podton.

Hladan podton

Ako je vaš ten rozikast i vuče na hladan ton, birajte nude karmine suprotnog podtona – vašem licu je potrebno topline! Zato birajte tople roze, kapućino, svetlo braon i raskošne breskvaste nude boje.

Thoughtful glamorous model posing

Topli podton

Ako je vaš ten topliji i vuče blago na žućkasto ili zlatno, hladnije boje su idealne za vas: delovaće kao kontrast i istaćiće topli kremasti podton vašeg tena. Zato birajte hladnije bež, mauve, prljavo roze nude i hladne smeđe boje sa trunčicom sive u sebi.

Nude karmini za svaki ton kože

Ivory ten – boja slonovače

Ako je nijansa vašeg pudera Ivory – vama će odgovarati nude karmini sa crvenim ili rozim podotnom. Nijansa tamnija od vaših usana će im dati bolju definiciju, a providna kremasta formula će dai prirodniji efekat.

Mi vam predlažemo City Color City Chic karmin u nijansi “Love at First Sight”.

Fair- porcelanski ten

Svetlo pink nude karmin će vam dati malo boje i poboljšaće prirodnu boju usana. Sjajne formule idu odlično uz porcelanski ten.

Naš predlog je City Color Tečni karmin u nijansi Mai Tai.

Olive – maslinasti ten

Birajte nude karmin koji je jednu nijansu tamniji od vaše kože, sa karamelastim (za topli ten) ili rozim podtonom ( za hladni ten).

Za vas je idealan City Color City Chic karmin u nijansi “Bare With Me”.

Beauty woman with lipstick

Medium – srednje taman ten

Za medium ten kože, najbolje odgovaraju pink tonovi, koji su blago tamniji ili svetliji od vaše boje usana. Takođe birajte i one sa zlatnim podtonovima, poput raskošnih karamela.

Naš predlog je City Color Be Matte karmin u nijansi “Latte”.

Mocha – ten boje bele kafe

Za vas su idealni ružičasti ili mauve, kao i karamel tonovi.

Pročitajte još i: Odaberite savršen NUDE lak za nokte za vaš podton kože!

error: Content is protected !!