Savršene usne: 5 EFEKTNIH načina nanošenja karmina

By  |  0 Comments

Makeup trendovi se menjaju, ali karmini nikada neće izgubiti svoju moć u kreiranju dramatične lepote. Bez obzira da li volite da su vam usne fokus šminke, koristeći intenzivne boje ili prirodne i neutralne nijanse možete probati ovih 5 efektnih načina nanošenja karmina.

Francuskinje to najbolje znaju – jedan od njihovih najboljih kozmetičkih trikova je nude look upotpunjen karminom na usnama, koji trenutno pridodaje mladolikost i svežinu njihovom izgledu. Ovde je 5 tehnika pomoću kojih možete aplicirati karmin da savladate glavne beauty trendove ove sezone!

5 malo drugačijih načina nanošenja karmina

Ombre usne

Glavna specifičnost ombre trenda – tamnije nijanse na centralnim delovima usana i razlivena boja sa mnogo svetlijim nijansiranim tonovima koji se primenjuju na konture usana ili obrnuto. Nakon što nanesete labelo, uokvirite usne olovkom pa aplicirajte taminiji karmin i nežno ga razmažite prstima. Za mat izgled aplicirajte puder u prahu i stisnite usne. Na centralni deo usana nanesite svetliji ton karmina, pa stisnite usne.

Gradient usne

Na prvi pogled gradient stil liči na ombre, međutim, postoje male razlike. Zapravo, gradient efekat namerno stvara kontrast i može se smatrati radikalnijom varijantom ombre stila. Za sočnije i razigrane usne, igrajte se sa svetlijim nijansam. Na primer, možete da aplicirate karmin neutralne boje širom usana. Popunite središnji deo usana sa kontrastnom ali podudarajućom bojom karmina, kao što je crvena ili narandžasta i ublendajte ih lagano za jedinstven izgled.

Povezano: Kako da olovku za usne upotrebite kao ruž!

Konturisanje za punije usne

Postoje i specijalne tehnike za apliciranje karmina kako bi se stvorio efekat punijih usana. Veoma uobičajen način za postizanje takvog efekta – trikovi konturisanja. Prvo nanesite svetlu olovku na rub vaših usana da im date volumen. Na usne prstom nanesite bezbojni puder i ravnomerno rasporedite. Počnite konturisati usne sa tamnijom olovkom za usne, ostavljajući centralni deo netaknut. Kada aplicirate odgovarajući karmin, nastavite sa konturisanjem. Završite šminkanje sjajem za usne. Uvek koristite iste boje olovke za usne, karmina i sjaja. Korišćenjem ove tehnike apliciranja karmina vizuelno ćete povećati čak i najtanje usne.

Svetla olovka (ili korektor) za punije usne

Još jedan jednostavan način vizuelnog povećavanja usana svetla olovka – posebno idealan trik za one koje vole nude izgled usana bez dodavanja boja na njih. Konturišite ivice usana sa svetlom olovkom ili korektorom i ublendajte liniju sa vašom kožom. Ako nemate svetao ton kože, izaberite boju sa ružičastim nijansama.

Vampirske usne

A photo posted by Hiddie T (@hiddie) on

Zaista je teško aplicirati tamne boje karmina besprekorno, posebno kada se radi o nijansama crvene. Primarni trik je korišćenje olovke za usne identične boje kao karmin – za savršeno konturisane usne. Prilikom apliciranja olovke na usne, krenite od uglova ka centru kada šminkate gornju usnu, a od centra ka uglovima kada aplicirate karmin na donju usnu. Nakon toga, nanesite karmin na centralni deo usana spajajući boju sa konturama. Još jedan trik – primenite puder na gole usne, višak uklonite papirnom maramicom, a zatim aplicirajte olovku iste boje kao karmin na ivice usana, zatim na napućeni deo usana nanesite tamniju nijansu karmina.

Povezano: Kako da matirate bilo koji karmin – Brzi trik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!