Šminkeri otkrivaju 5 profi saveta za šminkanje SUVE kože!

suva koža

Kao da nanošenje šminke nije dovoljno teško, nanošenje šminke na suvu kožu je još kompllikovanije. Šminka se teže nanosi na kožu koja izgleda suvo i perutavno. Nije sve izgubljeno – postoje određeni saveti i trikovi kako da sakrijete izgled suvih delova lica. Ispratite savete profesionalnih šminkera i naučite kako da usavršite veštinu šminkanja, ako imate suvu kožu lica.

Profesionalni saveti za šminkanje suve kože

#1: Zaboravite na prste, koristite četkice

Pravilna aplikacija šminke je veoma važna – to znači da ne smete utrljavati tečni puder prstima, jer je to najmanje efikasan način za šminkanje, a i najmanje higijenski. Pribor za šminkanje poput četkica i blendera su dobra opcija. Ako koristite make-up sunđer, koristite ga vlažnog i tapkajte kožu lica, kako biste postigle željeni nivo pokrivne moći.

#2: Odaberite puder za suvu kožu

Kada se radi o tečnom puderu, tu je najveća šansa da pogrešite i završite sa suvkastom kožom koja se ljuspa. Zato odaberite uvek tečni puder koji je eksplicitno namenjen suvoj koži. Prepoznaćete ga po nazivima «glow”, “dewy”, “radiant” itd. Izbegavajte matirajuće pudere, jed oni jednostavno izgledaju veoma lose na suvoj koži.

Povezano: 5 razloga zašto vam se skincare i make-up proizvodi ne blendaju dobro

#3: Preskočite puder u prahu ili kamenu

Praškasti puderi imaju sposobnost da istaknu svaki suvi deo kože i uhvate se za njega, čineći teksturu kože još vidljivijom. Zato preskočite praškaste proizvode za fiksiranje pudera. Umesto pudera u prahu, možete korististi fiksator u spreju, kojim ćete isprskati lica i tako fiksirati šminkul.

#4: Probajte kremaste proizvode za ten

Iako smo navikli da koristimo rumenilo i bronzer u kamenu, ako ste vlasnica suve kože, mnogo bolja opcija je da se odlučite za kremaste varijante ovih proizvoda. Nabavite kremasto rumenilo, hajlajter i bronzer u stiku i nanesite ih prstima ili uz pomoć beauty blendera.

rumenilo

#5: Batalite mat ruževe

Ako imate suvu kožu, vellika verovatnoća je da vam je i koža usana suva i ljuspasta. Iako su mat ruževi super trendy, oni mogu naglasiti suvoću i ljuspanje kože. To ne znači da treba da preskočite šminkanja usana. Najpre nanesite piling za usne i uklonite odumrle ćelije sa površine kože, a potom nanesite tanak sloj balzama za usne. Potom, nanesite kremasti ruž u stiku, hidrirajuće formule i sjajnog finiša, kako biste imale sočne usne!

Pročitajte još i: Kompletna i pravilna nega lica u 30-im godinama – suva koža

error: Content is protected !!