Trostruko čišćenje lica: Kako se radi i da li vam je potrebno?

Čišćenje je ključan korak u svakoj rutini nege kože. Kako bi koža mogla da obavlja svoje procese, potrebno je da bude čista. Naravno, želite da imate čistu podlogu za nanošenje seruma, krema i ostalih proizvoda. Ako redovno pratite društvene mreže, sigurno vam je pažnju privukao trend trostrukog čišćenja kože. Svi smo čuli za dvostruko čišćenje, koje podrazumeva uljano + gelasto sredstvo za čišćenje, ali o čemu se radi kod trostrukog čišćenja? Saznajte u nastavku!

Šta je tačno trostruko čišćenje kože?

Voljeni trend duplog čišćenja kože je potekao iz Koreje, a podrazumevao je prvi korak čišćenja uljanim sredstvom ili micelarnom vodom, kako bi se uklonio površinski sloj prljavštine. Drugi korak se odnosio na penasti proizvod za čišćenje (gel za umivanje ili pena), koji će ukloniti dubinse nečistoće.

Trostruko čišćenje kože malo menja stvari; iako postoje različite «varijacije» na temu, ključ je korišćenje TRI različita proizvoda za čišćenje:

  • Prvi korak je uljani čistač (ulje ili balm)
  • Drugi korak je kremasti čistač (mleko ili krema za umivanje)
  • Treći korak je penasti čistač (gel ili pena)

Povezano: “Double-cleanse” – duplo čišćenje lica za savršen ten

Još jedan način da trostruko očistite kožu jeste da koristite skidač šminke ili vlažne maramice, a potom ulje, i na kraju penasti čistač. Koji god proizvod da koristite, generalna ideja je ista: dodatni korak čišćenja će mnogo više dubinski očsititi pore od sebuma, masnoće, šminke, čestica zagađenja, i omogućiće temeljnije delovanje preparata za negu.

Da li svi treba da čistimo lice u tri koraka?

Koliko često i dubinski treba da čistite lice zavisi pre svega od tipa kože i životnog stila. Pre svega, odgovor da li je trostruko čišćenje za vas zavisi od toga kako živite i šminkate se. Ono može biti korisno u nekim okolnostima, ali zaista nije neophodno na dnevnoj bazi. Za sve koji rade u veoma toplim i prljavim okolnostima, ili nanose tešku svakdkoevnu šminku, trostruko čišćenje može biti korisno da se uklone ostaci sa kože.

trostruko čišćenje lica

Preterano čišćenje lica

U svim drugim okolnostima, trostruko čišćenje lica zapravo može biti štetno za kožu. Preterano pranje, posebno sa pogrešnim preparatom, može sprati prirodno ulje sa kože, i kožu ostaviti suvom, upaljenom i iritiranom. Ovo je posebno problematično za mamsnu kožu, jer kada kožu lišite njenih prirodnih ulja, ona to kompenzuje preteranimlučenjem sebuma, čime se stvaraju akne i pune pore.

Pročitajte još i: 4 alatke za čišćenje lica koje će vam olakšaati rutinu

error: Content is protected !!