4 alatke za čišćenje lica koje će vam olakšati skincare rutinu

čišćenje lica

Čišćenje lica je apsolutna osnova svakog režima nege, bilo da imate 18 ili 48 godina. Ne samo da tako uklanjate višak sebuma i sredinske prljavštine koje su uzrok aknim, već blago pilingujete kožu i uklanjate šminku za svetliji, blistaviji ten! A još kada ste pronašli idealan proizvod za čišćenje lica – vaša koža je nikad srećnija! Zato vam otkrivamo kako još možete sebi olakšati rutinu čišćenja uz korisne alatke, koje svaka žena treba da ima u kupatilu!

Alatke za čišćenje lica koje će vam olakšati

Beauty industrija je još više olakšala čišćenje lica, bez obzira na to koji tip kože imate. Postoji toliko puno novih i naprednih spravica i aksesoara koji stalno izlaze, a mi vam donosimo top 4 koja su pristupačna, a veoma korisna.

#1: Mikrofiber peškirić za skidanje šminke

Ukoliko primenjujete “double-cleansing” metodu čišćenja kože uljem, pa gelom, onda ste sigurno viđali preporuku da se ulje ukloni peškirićem natopljenim vrućom vodom. Ovo je posebna vrsta peškirića, veoma nežne teksture, a izrađen je od mikrofiber vlakana. On će vam uštedeti mnogo vremena, jer ćete obuhvatiti veliku povrišinu kože lica samo jednim pokretom. Lako se pere i suši, zato slobodno nabavite nekoliko komada u lokalnoj drogeriji.

Povezano: “Double-cleanse” – duplo čišćenje kože za savršen ten

peškir za skidanje šminke

#2: Konjac sunđer

Ovaj beauty hit je zaživeo pre nekoliko godina, kada je većina skincare blogera ostala oduševljena malim sunđerom od prirodnih vlakana biljke konjac! O čemu se tu radi? Ovaj sunđer vrši blagu eksfolijaciju kože, otkrivajući osvežen ten, uklonjene nečistoće, bolju cirkulaciju i lepšu teksturu kože. Koristi se tako što se natopi u činijici sa vodom, kako bi se naduvao i postao mekan. Njime se masira već očišćena koža, za taj finalni dodir mekoće. Menja se na svaka 2-3 meseca, a u medjuvremenu je dobro otkuvati ga bar jednom nedeljno, iz higijenskih razloga.

#3: Ručne i električne četke za čišćenje lica

Ako volite temeljno očišćenu kožu, morate isprobate četku za čišćenje lica. Dizajnirana tako da koži pruža dubinsku negu, ona ujedno pilingujete, stimuliše limfni tok, posvetljuje kožu i sprečava pojavu upala. Ukoliko ne znate da li da uložile u električnu verziju, možda je bolje da najpre isprobate ručnu četku, kojom sami vršite kružne pokrete. Četku je najbolje koristiti u kombinaciji sa gelom ili penom.

Povezano: Električne četke za čišćenje lica – DA ili NE?

četke za čišćenje lica

#4: Piling-maramice za čišćenje lica

Ako tražite brzinsko i efikasno rešenje za čišćenje kože, onda morate u svom ormariću imati pakovanje piling-vlažnih maramica! Radi se o reljefnim maramicama, natopoljenim pročišćavajućim i hranljivim sastojcima, koji su savršeno rešenje za sve lenje devojke. Ukoliko nemate zahtevno lice, i nemate puno vremena odvajate na čišćenje kože, slobodno ih koristite. Obratite pažnju samo da to ipak bude s vremena na vreme, jer vlažne maramice ne mogu da zamene ceo proces čišćenja na svakodnevnoj bazi.

Pročitajte još i: 4 beauty gedžeta koja vredi imati za negu kože, kose i zuba

error: Content is protected !!