4 beauty gedžeta koje vredi imati za negu kože, tela i zuba

beauty gedžeti

Živimo u doba tehnologije, a ona se preslikava i na sferu nege lepote. Toliko je beauty gedžeta trenutno na tržištu, da zaista ne znamo u koje vredi uložiti, a koji su potpuno bespotrebni. Kako ovi aparati nisu jeftini, potrebni su vam neki koji zaista rade svoj posao, a pritom se mogu pronaći za pristojnu cenu. U nastavku pogledajte koje tipove beauty gedžeta preporučujemo da koristite – ako ste beauty fanatik kao i mi!

U ove beauty gedžete vredi uložiti!

#1: Četka za čišćenje lica

Ovo je možda prvi tip beauty gedžeta koji se pojavio na kozmetičkom tržišu – uredjaj koji se puni, a poseduje silikonske ili najlonske dlačice koje pokreće moćan motor. Pokretima vibriranja ili rotiranja, čiste kožu lica nekoliko puta efikasnije, od klasičnog umivanja. Postoji veliki broj modela na tržištu, a verujemo da ćete posebno imati koristi od njega ako patite od masne kože lica, kojoj je potrebno dubinsko čišćenje.

Povezano: Električne četke za čišćenje lica – DA ili NE?

beauty gedžeti

Koristi se lako: jednostavno nanesete penu ili gel za umivanje na četku, pritisnete dugme “on” i uživate u 1-minutnom opuštajućem ritualu čišćenja lica, dok vam (najčešće) tajmer ne uputi signal da stopirate čišćenje. Ovake četke ne treba prečesto koristiti – savetujemo vam upotrebu samo uveče, kada je koži potrebno temeljno čišćenje.

#2: Kućni IPL uređaj za lasersku epilaciju

Ako tražite povoljno kućno rešenje za dosadne dlačice, a profesionalni IPL tretmani laserom vam nisu finansijski dostupni – možda treba da uložite u svoj lični kućni IPL aparat. Ovi uređaju koriste intenzivno pulsirajuće svetlo koje koriste i profesionalni saloni. Svetlo upija pigment melanin iz dlačice i pretvara ga u svetlosnu energiju. To svetlo stimuliše koren dlake, kako bi prešao u stanje mirovanja rasta.

beauty gedžeti

Na taj način se znatno usporava rast dlačice, a koža postaje svileno glatka. Moderni IPL kućni laseriski uređaju obećavaju i do 92% smanjenje broja dlačica, nakon samo tri tretmana, a nakon 12 tretmana čak do 6 meseci glatke kože. Ovo zvuči primamljivo, a mana ovih uređaja jese njihova visoka cena i mala površina tretiranja (vremenski zahtevno).

Povezano: Najnoviji skincare trend – Mini frižider za kozmetiku

#3: Električna turpija za stopala

S dolaskom letnjih dana, stopala postaju fokus naše nege: treba ih oporaviti posle duge zime i zadebljale kože. Ako vam se čini da, koliko god turpijali pete one i dalje ostaju grube, možda je vreme da ovaj tretman podignete na viši nivo! Sve to uz pomoć – električne turpije za stopala. Ovaj aparat adi na baterije, i zasniva sa na grubom polirajućem valjku koji se rotira, kako bi “išmirglao” i uklonio višak zadebljale kože sa stopala. Na ovaj način dobićete efekat pedikira kao iz salona, a stopala će biti glatka duže vreme.

Mana ovog uređaja jeste što dosta crpi baterije, te je potrebna stalna zamena. Isto se odnosi i na valjak – moraćete ga dokupljivati kako se bude tupio.

Nakon turpijanja peta električnom (ali i običnom turpijom), predlažemo vam negu NSP Osvežavajućim balzamom za stopala sa mentom.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Crutchy 4 legs (@crutchy_4_legs) дана

#4: Električna četkica za zube

Ovo nije baš beauty gedžet, ali smatramo da nema lepote bez zdravog osmeha! Unapredite negu zuba uz možda najjefitniji beauty gedžet sa ovog spiska – električnu četkicu za zube. Ove četkice poseduju veliki broj obrtaja u minuti, a često i opciju pulsiranja. Električne četkicu mogu da uklone do nekoliko puta više plaka sa površine zuba, te tako smanjuj rizik od nastanka karijera.

Povezano: Kako da vam zubi izgledaju što belji?

beauty gedžeti

Sam proces pranja zuba će vam biti komforniji i efikasniji, a lakše se može doći i do zabačenih zuba. Prednosti savremenih električnih četkica za zube je to što su punjive, te nemate dodatni trošak za baterije, ali moraćete dokupljivati nove glave četkica na svaka tri meseca, što i nije neki trošak.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!