Samo za vašu jaču polovinu: 6 saveta za negu muške kože

nega muške kože

Kada govorimo o muškarcima i nezi kože – oni to rade vrlo jednostavno (setite se 3 u 1 gela za tuširanje, umivanje i pranje kose). Ipak, živimo u dobu u kojem je fizički izgled i wellness kože i tela imeprativ, stoga je sve veći broj muškaraca u potrazi za zdravijom kožom koja izgleda mladoliko. Kako bismo pomogli vašoj jačoj polovini da razvije zdravu i efikasnu rutinu nege kože, u nastavku donosimo 6 saveta za negu muške kože!

Muška nega kože: 6 TOP saveta

#1: Neka počne da koristi kremu

Godina je 2021. i davno je napušteno mišljenje da muškoj koži nije potrebna krema za lice! Posle svakog umivanja, koža biva lišena nečistoća, ali i potrebne masnoće, stoga je nadoknađujemo kremom! Dodatna hidratacija sprečava pojavu bora, suvoći i zimsko perutane kože. Ako vaš muškarac ima masniju kožu (koja je češća upravo kod muškaraca), odaberite mu laganu gel podlogu, koja neće mastiti kožu. Ako mu je koža suvlja, odaberite mu hidratantniju kremu, sa konkretnijim sastojcima.

nega muške kože

#2: Neka zameni sapun za lice umivalicom

Muškarci i sapuni – njima peru baš svaki deo tela, pa i lice. Ipak, ovaj proizvod može da isuši kožu i poretemeti njenu pH vrednost. Zato preporučite vašem dragom da pređe na blage umivalice u vidu gela ili pene ua čišćenje lica. Oni su mnogo blaži od agresivnih sapuna, a rade posao podjednako efikasno. Posle umivanja – obavezna je krema za lice (to mu morate posebno naglasiti).

Povezano: Muška nega – koji beauty proizvodi su njemu ZAISTA potrebni?

#3: Neka utapka lice peškirom, a ne da ga trlja

Objasnite vašem muškarcu, da trljanje lica peškirom ostavlja kožu iritiranom i isušenom, posebno posle brijanja. Utapkavanje viška vode mekanim peškirom (koji se često menja), je mnogo bolji način da se ukloni višak vode sa kože.

#4: Neka omekša bradu pre brijanja

Kada pomislimo na njihovo brijanje, ne možemo da se ne setimo crvenih tačkica i iritacije, koja često nastaje kada se brije koža koja prethodno nije omekšala. Zato posavetujte vašeg muškarca da se brije pod tušem, ili odmah nakon izlaska ispod tuša, tok je koža još topla i vlažna. Osim toga, pena ili gel za brijanje su obavezni, jer smanjuju trenje između sečiva žileta i lica. Potražite mu hidratantnu penu za brijanje bez alkohola, sa sastojcima popout ulja, glicerina, sorbitola i uree.

nega muške kože

#5: Afteršejv mu je nepotreban

Afteršejv, kao alkoholna mirisna vodica, je izmišljena u onom vremenu kada su starinske britvice bile jedini izbor za brijanje. One su ostavljale posekotine, koje su činile muško lice podložno bakterijama. Zato je afteršejv bio na alkoholnoj bazi, kako bi sprečio infekciju kože. Pošto su britvice sada napuštena metoda brijanja, klasični afteršejv losioni nemaju svrhu (a uz to isušuju kožu). Ako vaš muškarac ne odustaje od ovog proizvoda, nabavite mu balzam za posle brijanja, koji je na kremastoj osnovi, bez alkohola.

Mi vam predlažemo Proraso After-shave Protective balzam posle brijanja.

nega muške kože

#6: Naučite ga na SPF kremu i zaštitu od starenja

Iako su bore ranije delovale šarmantno na muškarcu, to više nije slučaj! Objasnite vašem partneru da je SPF krema novi standard nege i da su UV zraci glavni krivci za bore, fleke, prerano starenje, pa čak i maligno oboljenje kože. Nabavite mu najlaganiju moguću SPF kremu, sa zaštitom od bar 30, i objasnite mu da je mora nanositi ujutru, pre izlaska iz kuće, i obnavljati na svaka 2-3 sata. Ovo je posebno važno, ako vaš muškarac dosta vremena provodi napolju trenirajući ili radeći.

Pročitajte još i: Kako da iznenadite voljenog muškarca koji brine o svojoj bradi?

error: Content is protected !!