DIY serum za duže i gušće trepavice – povoljan, a efikasan!

uradi sama serum za trepavice

Duge i guste trepavice su simbol ženstvenosti. Zato mnoge žene posežu za tretmanima ulepšavanja, bojenja i nadogradnje trepavice. Ovi tretmani mogu uzokovati alergijske reakcije i samo su privremeno rešenje. Zato je idealno da uradite nešto trajno za vaše trepavice, a to je “uradi sama” efikasan, a povoljan serum za rast i gustinu trepavica!

Prirodno dugačke trepavice su stvar genetske predispozicije, i ova karaktestirika se nažalost (ili na sreću) nasleđuje od roditelja. Ali to ne znači da ako vas priordna nije obdarila dugim trepavicama, da ne možete uz pomoć malih trikova dobiti iste takve.

Gustina i dužina trepavice, osim toga, zavisi i od kvaliteta ishrane: ako vam prehrana nije bogata vitaminima rastvorljivim u masti, vitaminima B i C, kao i kolagenom – kosa i trepavice mogu patiti. Takođe, preterana upotreba dugotrajnih maskara, uvijača za trepavice ili veštačkih trepavicama mogu oslabiti trepavice.

Dugačke trepavice možete dobiti lako uz ovaj DIY uljani serum

Zato vam donosimo super lak i jeftin recept za fenomenalan prirodan “uradi sama” serum koji će vam doneti duge i guste trepavice.

Recept za DIY serum za trepavice

Za ovaj “uradi sama” serum za trepavice trebaće vam sledeći sastojci:

  • 1 kašika ricinusovog ulja (prirodan izvor omega- masti, preotina i vitamina koji pomažu rast trepavica
  • 1/2 kašike kokosovog ulja (veoma hidrirajuće)
  • 1 kašika bademovog ulja
  • 1 kapsula vitamina E
  • staklena teglica ili bočica sa pipetom

Priprema

Pomešajte sve tri vrste ulja u staklenoj teglici i dobro promućkajte. Još bolje ako imate staklenu bočicu sa pipetom Potom, makazama isecite jednu kapsulu vitamina E i dodajte u smesu. Dobro promešajte i vaš serum je gotov!

Serum čuvajte u staklenoj bočici sa pipetom

Upotreba

Iscedite jednu kap ovog serum uz pomoć pipete na štapić za uši i nežno umasirajte na sam koren trepavica. Ovaj tretman trepavica je najbolje da radite uveče pre spavanja, kako bi vaše trepavice mogle tokom noći da uživaju u svim blagodetima ulja. Koristite svake večeri za najbolje rezultate.

Savet plus

Ovaj serum možete koristitie i na obrvama, kako biste potpomogli rast tankih i proređenih obrva. Ova količina će vam trajati oko godinu dana, sve dok je držite u čvrsto zatvorenoj teglici ili flašisi sa pipetom, koja nije kontaminirana tečnošću poput vode ili aloje, koje bi samo pokvarila serum.

Ukoliko niste baš vični “uradi sama” receptima i želite gotovo rešenje, u Lepotica web-shopu možete naći Prima Contour Serum za negu trepavica, kao i Eveline Lash Boost sa uljem argana.

prima serum za trepaviceevelin serum

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!