5 kombinacija kozmetičkih sastojaka za hidriranu kožu ove zime!

kombinacije sastojaka

Kada pomenemo “moćni duo”, sigurno vam na pamet padnu parovi poznatih ličnosti. Ali, ukoliko ste skincare fan kao mi, vaš um se odmah prebaci na kombinacije kozmetičkih sastojaka! Hijialuronska kiselina i niacinamid, na primer, su izuzetno efikasni pojednačno, ali kada ih uparite u istoj rutini, dobićete game-changing miks! Kako biste pojačali zimsku rutinu nege kože, i spasili je od isušivanja, u nastavku vam donosimo najbolje hidratantne kombinacije kozmetičkih sastojaka!

Najbolje zimske kombinacije kozmetičkih sastojaka

#1: Hijaluronska kiselina + niacinamid

Ako imate kožu koja je sklona aknama, ali je ujedno suva, ili vam smeta što proizvodi za aknoznu kožu isušuju ten – ovo je duo koji želite u rutini! Niacinamid je odličan protivupalni sastojak, a ujedno pomaže da se rešite dosadnih akni. Hijaluronska kiselina može da privuče do 1000 puta više vode od svoje težine, i odličan je hidrator. Kombinacija ova dva sastojka, umanjuje akne, smiruje kožu i čini je hidriranom.

Isprobajte Skinology moćni duo: serume sa hijaluronskom kiselinom i niacinamidom!

kombinacije sastojaka

#2: Vitamin C + SPF krema

Ovo je kombinacija koju preporučujemo CELE godine, ne samo zimi. Vitamin C u kombinaciji sa SPF kremom sprečava oštećenje kože od sunca, kao i njeno starenje. Zamislite SPF kremu kao prvu liniju odbrane protiv sunca. Potom, uskaču antioksidanti poput vitamina C, koji neutrališu slobodne radikale, koje uzrokuju UV zraci.

Naš predlog je Skinology Vitamin C serum + SPF hidratantna krema idealna za zimu.

#3: Glikolna kiselina + ceramidi

Pilingovanje kože tokom zime voćnim AHA kiselinama može izjednačiti ten, a hidratantni sastojci, poput ceramida pomažu koži da se obnovi posle ovog kućnog hemijskig pilinga. Ceramidi štite kože od zimskih agreosva i zapravo rade još bolje, kada ispilingujete kožu AHA kiselinama i uklonite sloj odumrlih ćelija kože, koje sprečavaju potpuno prodiranje ceramida u dermis.

Povezano: 5 najboljih kombinacija kozmetičkih sastojaka koje uvek treba koristiti zajedno

#4: Poliglutaminska kiselina + hiijaluronska kiselina

Poliglutaminska kiselina je nov, trendy sastojak, koji se dobija iz fermentisanih semenki soje, i predstavlja peptid sa hidrirajućim svojstvom. Ovaj sastojak može privući i zadržati više vode uz sebe, nego hijaluronska kiselina. To ne znači da treba da odbacite hijaluron u nezi – zapravo, ova dva sastojka se savršeno harmonično slažu!

kombinacije sastojaka

#5: Humektansi + emolijensi + okluzivi

Humektansi, emolijensi i okluzivi su 3 glavne katerogije hidratantnih sastojaka. Za najbolje rezultate, dermatolozi preporučuju da sva tri uklopite u rutinu. Humektansi, poput hijaluronske kiseline i glicerina, vezuju vodu za površinu kože; emolijensi (poput skvalana i cermida), ojačavaju barijeru kože. Okluzivi (poput petrolatuma i pčelinjeg voska) su ulja i voskovi, koji formiraju inertan sloj na koži i fizički blokiraju transepidermalni gubitak vode.

Pročitajte još i: Kako da naslojavate serume i koliko im vremena treba da se upiju?

error: Content is protected !!