10 trendova u nezi kože koji će biti veliki HIT u 2023. godini

skincare trendovi

Ukoliko pratite vesti i trendove iz sveta lepote, kao i društvene mreže, verovatno već “nabasali” na nove skincare trendove kojima nas svakodnevno “bombarduju”. Posle 2022. godine, naredna godina je puna noviteta, što se tiče stilova nege kože. Biće popularni napredni beauty tech gedžeti, “skin cycling” metoda, kao i nega tela na višem nivou. Ukoliko ste “skincare” entuzijasta, morate biti u toku sa trendovima koji nas očekuju u 2023. godini.

Da li ćete isprobati neki od ovih 10 skincare trendova za 2023?

#1: Još napredniji beauty-tech gedžeti

Svake godine, ovu listu započinjemo gedžetima iz sveta beauty tehnologije, ali to je ono što svake godine napreduje i menja se. Kućni LED-light aparati i maske za zaštitu i ishranu lipidne barijere biće veoma popularni, kao i aparati za konturisanje lica koji koriste mikro-struju.

skincare trendovi

#2: Skincare proizvodi sa više sastojaka

Popularne #shelfie slike sa policama prepunim serumima, kremama i maskama su stvar prošlosti. Naredne godine, videćemo porast popularnosti proizvoda koji sadrže više sastojaka u jednoj bočici. Umesto da koristite 5 individulnih seruma koji su “single-ingredient”, u 2023. tražićemo proizvod koji kombinuje do 5 sastojaka u jednoj formulaciji.

#3: Nega kože u menopauzi

Što se tiče menopauze, čini se da su mentalni i fizički efekti ovog stanja mnogo poznatiji, nego što je činjenica kako menopauza utiče na stanje kože. Naredne godine, više nego ikada, brendovi će nuditi proizvode specifično kreirane za negu kože u menopauzi.

#4: Vladavina niacinamida kao sastojka

Iako sve skincare sastojke volimo podjednako, u 2023. godini možemo očekivati apsolutni primat niacinamida (vitamina B3). Ovaj sastojak je pravi skincare multitasker, jer kontroliše lučenje sebuma, deluje protivinflamatorno, rešava crvenilo, hipergpigmentacije i hidrira kožu.

Povezano: Niacinamid kao svemoćni skincare sastojak

skincare trendovi

#5: Porast brendova koje kreiraju dermatolozi i estetičari

Stručnjaci za negu kože se sve više uključuju u proces proizvodnje skincare proizvoda. Pošto najviše verujemo upravo estetičarima i dermatolozima, nije ni čudo što oni žele da upakuju svoju ekspertizu i te proizvode prodaju klijentima. Ljubitelji kvalitetne kozmetike će se zasigurno obradovati ovom skincare trendu.

#6: Nega tela 2.0

Popularni sastojci za negu kože lica, poput retinola i voćnih kiselina će u narednoj godini, više nego ikad, naći svoje mesto i u proizvodima za negu tela. Već smo videli porast interesovanja za serume za telo, kreme za ruke sa probioticima, i gelove za tuširanje koji zaglađuju kožu. Pripremite kožu tela za novi talas skincare linija za negu tela.

#7: Ceramidi kao nega barijere kože

Ceramidi su zapostavljeni sastojci u svetu nege kože. Ako niste sigurni šta tačno ceramidi rade, znajte da su oni imperativ za zdravu kožu, jer se radi o prirodnim masnoćama (uljima) koje su prisutne u koži. Oni čine kožnu barijeru zdravom i osiguravaju hidrataciju kože. Popularni brendovi kombinuju ceramide, sa drugim hidrirajućim sastojcima, poput masnih kiselina, niacinamida, i hijaluronske kiseline.

Povezano: Ceramidi kao trenutno najpopularniji sastojci za negu kože

#8: Hibrid skincare-a i šminke

Hibridni proizvodi za negu kože i šminkanje nisu novi, ali će u 2023. biti bolji nego ikad! Od skin tint-ova sa SPF faktorom, pa sve do šminke, s kojom se može prespavati (?!), naredna godina donosi mnogo olakšica kada je reč o nezi i šminkanju. Mnoge inovacije čekaju da budu lansirane, a neke od njih uključuju i “skin veil” sprejeve koji hidriraju i hrane kožu, dok donose dugotrajni, staklasti hajlajt efekat, koji se može naneti pre ili posle šminke.

skincare trendovi

#9: Refill proizvodi

Da li ste znale da, kod nekih brendova, kada potrošite kremu ili gel za tuširanje, možete jednostavno kupiti refill pakovanje, koje sadrži manje ambalaže? Ova praksa čuva planetu, i podigla je interesovanje u ovoj godini, tako da ćemo naredni godine videti porast brendova koji prave refill pakovanje za svoje proizvode.

#10: Skin Cycling 2.0

Već  smo pisali o “skin cycling” trendu u nezi kože, koji uključuje ciklično smenjivanje proizvoda u rutini, kada se smenjuju AHA kiseline, retinol i jednostavna krema koja hrani kožu. U 2023. godini, napredna “skin cycling” metoda će postati popularna. To znači da ćete moći personalizovati “skin cycling” rutinu, kako bi koža tolerisala jake sastojke (kiseline i retinol), mnogo češće nego što je to kod klasične metode (2x nedeljno). Na primer, možete izbaciti “veče za oporavak kože”, gde se koristi obična, hidratantna krema i zameniti je za još jednu “retinolsku noć”.

Pročitajte još i: 6 načina na koje praznična sezona može naštetiti koži lica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!