5 najboljih kombinacija kozmetičkih sastojaka koje uvek treba koristiti zajedno!

kombinacije kozmetičkih sastojaka

Do sada ste sigurno čuli za svaki trik u “skincare” knjizi: retinol, vitamin C, hijaluronsku kiselinu… ovi sastojci su moćni heroji anti-aging nege! Ali, da li ste ikada zapitali kako se slažu međusobno? Sve zavisi od sastojka – ne slaže se svaki kozmetički sastojak sa svakim, a neki se čak i potiru međusobno. Zato izvucite maksimum iz vaših skincare bočica – ovih 5 kombinacija kozmetičkih sastojaka uvek treba koristiti zajedno!

Najbolje kombinacije kozmetičkih sastojaka

Vitamin C + ferulična kiselina

Ferulična kiselina se bori protiv slobodnih radikala, kako bi sprečila i korigovala oštećenja kože. Na taj način se se produžava trajnost i efikasnost vitamina C. Najmoćnija forma vitamina C je često najnestabilnija – L-askorbinska kiselina, što znači da su serumi koji je sadrže osetljivi na svetlost, toplotu i vazduh. Ipak, kada se L-askorbinska kiselina kombinuje sa feruličnom kiselinom, to pomaže stabilizaciji vitamina C, tako da njegova potentnost neće ispariti u vazduh.

vitamin c serum

Vitamin C + vitamin E

Vitamin E je svakako sjajan sastojak sam po sebi, ali kada su upari sa vitaminom C, ova kombinacija je efikasnija u sprečavanju fotooštećenja kože, u odnosu na sam vitamin C. Oba ovitamina rade na neutralizaciji štete koju čine slobodni radikali, ali ali svaki se bori protiv različitog tipa UV zračenja.

Ako ubacite vitamin C i vitamin E u rutinu, ili koristite proizvod koji sadrži oba sastojka, na taj način koži pružate duplu antioksidativnu zaštitu od slobodnih radikala i UV oštećenja.

Povezano: Ove skincare sastojke nikada ne treba da koristite zajedno!

Vitamin C + vitamin E + ferulična kiselina

Do ste se sigurno zapitali: ako je kombinacija vitamina C i E odlična, kao i kombinacija vitamin C i ferulične kiseline – kakva je onda kombimacija sva 3 sastojka? Ovaj moćni trio pruža trostruku zaštitnu moć za kožu.

Još bolje – ako ovu kombinaciju nanesete ispod SPF kreme – dobićete tandem koji neutrališe štetu uzrokovanu UV zracima. Na taj način ćete SPF kremi dati dodatni “boost” i pomoć u odbrani kože od sunčevih zraka.

Mi vam predlažemo da probate Skinology Vitamin C serum za lice.

Hijaluronska kiselina + retinol

Retinol i njegove vrste (retinoidi) su poznati po tome što su prilično agresivni na koži, sa puno neželjenih efekata: iritacijom, crvenilom, ljuspanjem kože i suvoćom. Ove pojave mogu odvratiti korisnice retinola od njegovog korišćenja: žene počnu da ga koriste, ali ubrzo odustanu usled jake suvoće i crvenila kože.

Zato je hijaluronska kiselina odličan sastojak, koji će delovati uz retinol. Pošto ona hidrira i umiruje kožu, a ujedno ne smeta delovanju retinola, na taj način ste dobili najbolju anti-aging kombinaciju.

Povezano: Slojevito korišćenja seruma – kombinacije koje zaista “rade”!

serum za lice

Retinol + kolagen

Ako ste u potrazi za još nekim skincare sastojkom koji se dobro kombinuje sa retinolom – izaberite kolagen! Kolagen je blag sastojak, koji koži vraća elastičnost, sjaj, punoću i popunjava bora, dok retinol radi svoje, tako što potpomaže prirodni proces obnove ćelija kože. Najpre nanesite serum sa kolagenom, a potom serum na bazi retinola. Kompletan proces nege završite bogatom anti-age kremom za lice!

Pročitajte još i: Šta kada aktivni sastojci u kozmetici “ne rade”?

error: Content is protected !!