Sjajna koža: 8 regija na licu za nanošenje hajlajtera

nanošenje hajlajtera

Jedan od najvećih make-up trendova koji nas čeka ove godine jeste blistava i sjajna koža. Ovaj trend ćemo lako postići uz malo hajlajtera, šljokica i šimera. Savršeno nanet hajlajter će “otvoriti” oči, definisati lice, i kreirati simetriju. Hajlajter je proizvod bez kojeg ne možemo da zamislimo svakodnevno šminkanje, ali većina nas ga nanosi samo na vrhove jagodica! Zato vam u nastavku otkrivamo na koje delova lica treba da nanesete hajalajter, kako biste izvukli maksimum od tog proizvoda!

Gde se sve nanosi hajlajter na licu?

Tečni ili praškasti hajlajter – izbor je na vama, samo ne zaboravite da se kremasti hajlajter nanosi preko tečnog pudera (pre setovanja prahom), a praškasti NAKON setovanja šminke prahom!

#1: Duž nosa

Nanesite hajlajter duž mosta nosa i na njegov sam vrh, kako biste ga naglasili i učinili da izgleda vizuelno tanje. Ovo možete postići tankom četkicom za senku, i potom ga izbledanti.

konturisanje lica

#2: Iznad vrha usne (Kupidonov luk)

Učinite vaše usne vizuelno punijima uz pomoć malo hajlajtera. Nakon nanošenja ruža, samo poprašite vrh gornje usne sa malo hajlajtera, i uživajte u insant efektu!

#3: Na kost ispod obrve

Ukoliko nanesete beličasti hajlajter tik ispod obrve, učinićete da vam oči izgledaju budnije, beonjače svetlije, a oblik oka – više definisan.

#4: Tik iznad obrve

Nanošenje hajlajtera iznad obrve i podjednako važno kao i ono ispod obrve. Ovo će definisati oblik obra i dozvoliti očima da budu akcentovane.

#5: Naglasite jagodice

Jagodice su najčešća regija na koju nanosimo hajlajter. Ova praksa daje definisane konturalne crte lica, i mlađi, jedriji izgled vašoj koži. Pripazite samo da tekstura hajlajtera ne naglasi vidljive pore i nesavršenosti kože.

hajlajteri

#6: Na sredinu čela

Uz pomoć hajlajtera naglašavamo “visoke” tačke lica, a to uključuje i sredinu čela. Ukoliko nanesete malo hajlajtera pufnastom rastresitom četkom, dobićete izgled konturisanog lica, kada nanesete i bronzer na slepoočnice.

#7: Na centar brade

Još jedna ključna tačka za nanošenje hajlajtera je vaša brada. Čak i ako mislite da je ovaj korak nepotreban, ukoliko strateški nanesete hajlajter na sredinu brade, dobićete više definisan, konturisan izgled brade.

#8: U unutrašnji ugao oka

Otvorite pogled i posvetlite regiju oko suznog kanala, uz pomoć malo hajlajtera: uz pomoć uske pencil četkice nanesite ga na unutrašnji ugao oka, i uživajte u momentalnom efektu budnosti i misteriznog pogleda!

Mi vam preporučujemo City Color Strobing paletu sa tri hajlajtera u zlatnoj, bež i roze nijansi.

paleta hajlajtera

error: Content is protected !!