Najbolje četkice za HAJLAJTER: 4 modela koji vam trebaju!

četkice za hajlajter

Bilo da preferirate kremasti, praškasti ili tečni hajlajter, i bilo da želite sjaj koji se vidi iz svemira, ili želite suptilno presijavanje – uz pravi alat postićićete ono što ste zamislili! Iako postoji na današnjem tržištu mnogo modela četkica za hajlajter, nekada se nalazimo u zabuni koju odabrati! Ovo je posebno teško ako u samoj make-up kolekciji posedujete nekoliko osnovnih četkica, a nijedna nije dovoljno mala, a opet “fluffy” i precizna, da nanesete vaš omiljeni hajlajter! Zato vam u nastavku donosimo #musthave modele četkica za hajlajter, koje morate imati, ako ste ljubiteljka sjaj na jagodicama!

Savršeno nanošenje hajlajtera uz ove 4 četkice!

Pošto nanošenje hajlajtera ne mora biti precizno, kao što to mora biti rumenilo ili kontura, postoji mnogo načina za njegovo nanošenje. Zato ga možete naneti četkicom za rumenilo, za senku ili čak prstima! Ali prava ljubiteljka hajlajtera će uložiti u posebne tipove četkice, koje će izvući maksimum čak i iz najlošijih hajlajtera!

Tip četkice #1: Fan četkica

Ako ste inače teški sa rukom kada nanosite šminku, ili jednostavno želite transparentnije nanet praškasti hajlajter, fan četkica je idealna za vas! Ona kupi manje proizvoda, tako da je lako da počnete sa manje hajlajtera i da ga postepeno nadogradite da sija onako kako vi želite! Ona je odlična opcija za dame koje preferiraju suptilni sjaj jagodica, u odnosu na intenzivno nanet hajlajter koji se vidi do svemira! Možete odabrati fan četkicu od prirodne ili veštačke dlake, spram vaših preferencija.

Povezano: Četkice za šminkanje – Detaljan vodič!

Tip četkice #2: Mala četkica za setting/hajlajter

Ako se ne plašite sjaja hajlajtera, ili želite četkicu koju ćete koristiti za šminkanje u specijalnim prilikama – za vas je idealna mala četkica za setovanje ili hajlajter! Ona izgleda kao jumbo četkica za blendanje senke, sa suženim vrhom. Dosta je gusta i može naneti hajlajter u debljem nanosu za intenzivniji sjaj. Predlažemo vam da birate četkicu od prirodne dlake, ako želite najsjajniji efekat, jer će ona “pokupiti” najviše proizvoda.

Tip četkice #3: Četkica za blendanje senke

Ako ne želite da kupujete posebnu četkicu za hajlajter – imate sreće! Možete iskoristiti četkicu za blendanje senke, koja je idealna za hajlajtovanje manjih regija, poput vrha nosa, ili Kupidonovog luka iznad usne. Manji oblik će lako naneti hajlajter na sve one regije do kojih se teško dolazi većom četkicom.

Povezano: Sjajna koža – 8 regija na licu za nanošenje hajlajtera

Tip četkice #4: Mala “bockalica”

Stippling četkica, iliti “bockalica” je idealna četkica za nanošenje kremastih ili tečnih hajlajtera (iluminatora). Ona sadrži u sebi dva tipa dlačica: crne kraće, od prirodne dlake, i bele duže, od veštačke dlake. Tehnika nanošenja hajlajtera podrazumeva pokrete “bockanja” kože, što daje prozračno nanet hajlajter. Ona neće pokupiti toliko mnogo proizvoda kao klasična četkica, a lako će izblendati svaki kremasti ili tečni proizvod.

Pročitajte još i: Šminkeri savetuju – Kako se pravilno čiste četkice za šminkanje?

error: Content is protected !!