Šećerni vs. slani piling za telo: Kada se koristi koji?

piling za telo

Piling tela gotovo da spada u osnovnu negu kože i higijenu – ne želite da idete gradom sa suvom, ljuskavom kožom nogu. Ako već redovno koristite piling na licu, zašto to ne biste činili i na telu? Kada je reč o odabiru adekvatnog piling proizvoda za telo, nameće se dilema: slani ili šećerni piling? Znajte da ove dve vrste pilinga NISU ISTE, i da se koriste za različite regije tela, kako bi dale najbolje efekte, bez grebanja ili isušivanja kože. U nastavku saznajte sve o razlici između šećernih i slanih pilinga za telo!

Zašto uopšte koristimo piling za telo?

Pre nego što budemo govoroii o razlici između slanih i šećernih pilinga, važno je da razumemo zašto uopšte koristimo ovaj tip proizvoda. Naime, svrha mehaničke eksfolijacije jeste da, uz pomoć čestica soli, šećera ili mrvljenih koštica, ukloni sa površine odumrle ćelije kože, koje uzrokuju suvu i grubu teksturu. Uklanjenjem ovog “mrtvog sloja”, zapravo pružate koži mekoću, sjaj, kao i mogućnost da bolje upije sve ono što nanesete na nju (losione, putere, kreme, mleka za telo, SPF losion itd).

Slani piling za telo

Slani pilinzi se oslanjaju na granularne čestice morske soli, kako bi ispolirale kožu i uklonile mrtve ćelije sa njene površine. So, sama po sebi, poseduje antiseptička svojstva, i deluje kao detox za kožu. Zato je so odličan granulat za stopala ili kupku.

slani piling

Osim toga, čestice soli su veće od šećera, tako da su dovoljno jake i grube da uklone tvrđu i grublju kožu (zadebljanja na stopalima, laktovi, kolena). U zavisnosti od vrste soli u pilingu (himalajska ili iz Mrtvog mora), slani pilinzi mogu biti prepuni minerala, zdravih za kožu i imunitet generalno.

Najbolji je za: stopala, zadebljanja, laktove, kolena.

Povezano: 4 DIY pilinga za sjajnu kožu tela

Šećerni piling za telo

Šećer, s druge strane, ima sitnije čestice, koje su dosta nežnije na koži. Šećerni piling možete koristiti na sveže obrijanim nogama, usnama, pa čak i na skalpu. Šećerni pilinzi su idealni za one sa osetljivom kožom.

Verovatno niste znali da svaki šećerni piling u sebi sadrži i prirodnu AHA kiselinu – glikolnu kiselinu (ona se dobija iz šećerne trske), tako da dobijate 2 u 1 mehanički i hemijski piling!

Najbolji je za: osetljivu kožu, dekolte sveže obrijane noge, može se koristiti na celom telu bez izuzetka.

šećerni piling

Kako se pravilno koristi piling za telo?

Verovatno mislite da je ovo bar lako: uđete u kadu, pokvasite kožu, istrljate piling i gotovo! Ipak – kako biste izvukli maksimum iz svakog pilinga za telo, ispratite naše savete u nastavku.

#1: Koristite prave alatke

Izvucite maksimum iz vašeg pilinga, tako što ćete kožu trljati uz pomoć alatke, poput rukavice, lufe ili sunđera.

Povezano: 7 beauty upotreba himalajske soli koje će vas oduševiti!

#2: Budite nežni

Ključ uspešnog pilinga tela jeste nežan dodir. Ne želite da kožu trljate pregrubo, jer možete napraviti katastrofu. Piling nanosite malim kružnim pokretima i isperite ga sa mlakom vodom.

#3: Budite pažljivi

Obratite pažnju na to koju regiju pilingujete. Zapamtite da je koža deblja na nekim regijama, a na nekim drugim je tanja. Tamo gde je koža deblja (poput laktova i kolena), slobodnote primenite jači pritisak i budite detaljniji.

piling tela

#4: Završite sa hidratacijom

Nakon uklanjanja mrtvog sloja kože, vreme je da je nahranite i povratite joj vlagu, uz pomoć losiona, mleka ili putera za telo. Za najbolje rezultate, kako biste zadžali najviše vode unutar kože, namažite se u roku od 10 minuta po izlasku iz tuša.

Za efikasan, a nežan piling tela, predlažemo vam Skinology KAFA piling kremu, koja se može koristiti i za lice i za telo.

Pročitajte još i: 6 načina da pilingujete kožu tela – BEZ pilinga!

error: Content is protected !!