Šta sve možete koristiti umesto pene za brijanje nogu – 8 alternativa

brijanje nogu

Svima nam se to dogodilo – usred brijanja nogu shvatimo da smo ostali bez omiljenog gela ili pene za brijanje! Umesto da se okrenemo suvom brijanju (to nemojte raditi), postoji dosta alternativa koje već posedujete u kupatilu, a možete iskoristiti da potpomognete brijanje. U nastavku vam otkrivamo čak 8 beauty proizvoda koje možete iskoristiti za glatko i savršeno obrijane noge!

Alternative peni za brijanje iz vašeg kupatila

#1: Regenerator

Jedna od najpopularnijih “zamena” za penu za brijanje jeste regenerator, i to s dobrim razlogom. Regeneratori obično imaju gušću gormulu, i umirujuće/hidrirajuće sastojke, što ih čini odličnom zamenom za brijanje. Takođe, regenerator čini da sečivo brijače još bliže seče duž kože.

#2: Ulje za telo

Ulje za negu tela je još jedna odlična zamena za penu za brijanje. Ulje neguje i hrani kožu, dok ujedno čini da sečivo brijača još glatkije klizi niz kožu.

ulje za brijanje

#3: Gel za tuširanje

Koja od nas nije koristila gel za tuširanje kao podlogu za brijanje celog tela? Ovo je takođe brzinsko rešenje, ako nemate, ili prosto ne koristite gel za brijanje nogu. Bonus ove kombinacije je što u isto vreme čistite i brijete kožu! Za ovo birajte kremaste, gušće gelove, spram onih prozirnih i gelastih.

Povezano: Brijanje lica – novi trend u depilaciji

#4: Šampon za kosu

Slično regeneratoru, i šampon za kosu se može koristiti kao zamena za penu za brijanje. Oni sa hidrirajućim svojstvima, puni negujućih ulja su najbolja opcija za brijanje, ali svakako se možete glatko i lako obrijati sa svakim šamponom. Ako koristite tečniji šampon, nanesite ga u većoj količini, kako biste pokrili svaki centimetar kože.

#5: Kokosovo ulje

Sigurno ste čuli za sve benefite kokosovog ulja za kožu, ali sigurno niste razmišljale da ga koristite na ovaj način. Samo ga namažite na kožu i počnite sa brijanjem – em će koža biti neverovatno glatka, em će biti nahranjena i negovana.

brijanje nogu

#6: Aloe vera

Kada je leto u punom zamahu, sigurni smo da pri ruci imate biljku aloe veru. Umesto da njen dragoceni gel nanesete samo posle sunčanja, razmažite ga preko kože, pre brijanja. Gusta, želatinasta tekstura će koži dati savršenu teksturu, preko koje će brijač lako kliziti.

#7: Mleko za telo

Iako sigurno ne držite flašicu mleka za telo unutar tuša, znajte da ono može biti odlična privremena zamena za brijanje nogu. Njegova gusta, kremasta formula će pomoći da postignete savršeno obrijan izgled, bez povređivanja kože.

#8: Sapun

Sigurni smo da imate čvrsti sapun u svom kupatilu, ali ovu opciju treba da koristite samo ako nemate nijednu drugu. Sapun poseduje adstrigentni efekat, što na kraju rezultira suvom, ljuspastom kožom posle brijanja. Ako nemate baš ništa drugo pri ruci, sapun i voda će pomoći da brijač klizi preko kože. Samo dobro isperite kožu posle toga, i odmah nanesite mleko za telo. Sapun ne treba koristiti kao dugoročnu zamenu pene za brijanje!

Pročitajte još i: 10 najboljih trikova i saveta za savršeno brijanje nogu!

error: Content is protected !!